Smeráci pustili meno ďalšieho kandidáta na župana. Stavili na známe meno

0
Juraj Blanár (Autor: TASR)

 “Už dlhšie sledujem komunikačný šum okolo mojej kandidatúry, a preto by som chcel všetkých ubezpečiť, že si vážim ich doterajšiu dôveru a podporu a zároveň tak aj oznámiť, že v nadchádzajúcich župných voľbách budem kandidovať,” uviedol pre TASR Blanár, ktorý pôsobí na poste predsedu ŽSK od roku 2005.

O kandidatúre na post predsedu ŽSK rokovalo KDH s poslancom Národnej rady (NR) SR Igorom Janckulíkom, ktorý v parlamente pôsobí v klube Mosta-Híd a pôvodne kandidoval za #Sieť. Líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič v súvislosti so Žilinským krajom spomínal ako kandidátku na predsedníčku Eriku Jurinovú, poslankyňu NR SR za OĽaNO-NOVA.

V roku 2013 sa o post predsedu ŽSK uchádzalo päť kandidátov. Kandidátom koalície Smer-SD, SNS, Strana zelených bol Juraj Blanár zo Žiliny. S podporou Koalície pre zmenu (KDH, Most-Híd, SaS, SDKÚ-DS) kandidoval Miroslav Mikolášik z Dolného Kubína. Nominantom Ľudovej strany Naše Slovensko bol Ivan Pavlisko z Ružomberka, kandidátom Komunistickej strany Slovenska súkromný podnikateľ Juraj Pavlovič z Lipovca v okrese Martin a nezávislým kandidátom Igor Ryban z Višňového v okrese Žilina. Predsedom ŽSK sa stal Juraj Blanár.

- Reklama -