Polícia strieľala, v hlavnej úlohe podpredseda parlamentu Hrnčiar

    0
    Andrej Hrnčiar. (Autor: pk)

    Bežných občanov príliš neteší, keď luxusné vozidlá našich vysokých politických predstaviteľov neraz prekročia maximálnu povolenú rýchlosť. Na druhej strane, vzhľadom na svoj pracovný program a povinnosti je prekročenie rýchlosti u politikov aspoň ako-tak akceptovateľné.

    Problémy môžu nastať, keď príslušníci polície nevedia, že rútiace sa fáro“ je vládne vozidlo.

    Skúsenosť tohto druhu zažil v nedeľu v noci podpredseda parlamentu Andrej Hrnčiar na ceste medzi Martinom a Strečnom. Auto značky BMW neriadil Hrnčiar, ale jeho šofér, politik sa však vo vozidle nachádzal.

    V každom prípade vládny „bavorák“ išiel rýchlejšie, než na danom úseku bolo povolené, a nedorozumenie bolo na svete.

    „Stalo sa to okolo jednej v noci zo soboty na nedeľu. Na ceste pod Strečnom v smere do Martina môj šofér zrejme prekročil rýchlosť, hliadka na neho zasvietila, on im blikol, ale keďže mimo obytnej zóny zastaviť z bezpečnostných dôvod nemôže, urobil tak až po zhruba desiatich kilometroch v Martine. Jednoducho došlo asi k nedorozumeniu medzi dvoma policajnými zložkami,“ povedal denníku Plus JEDEN DEŇ samotný Hrnčiar. 

    Politik tak reagoval, respektíve opisoval dôvody, prečo boli stredoslovenskí policajti donútení použiť varovný výstrel. Hrnčiar tiež dodal, že jeho vodič mal na vzniknutú situáciu reagovať zapnutím majáka.

    „Podľa jeho (Hrnčiarových) slov sa situácia po zastavení vysvetlila, keď jeho ochrankár ukázal polícii služobný preukaz,“ dodal na záver vo svojom článku spomenutý denník.

    - Reklama -