Dosť bolo behačiek. V Bratislave občiansky, živnosť či stavebné povolenie vybavíte na jednom mieste

0
Klientské centrum v Bratislave (Autor: MV SR)
V poradí 44. klientske centrum štátnej správy otvorí ministerstvo vnútra len mesiac pred parlamentnými voľbami. V zrekonštruovanej budove bývalého obchodného domu IKEA na Tomášikovej ulici v Bratislave si budú môcť ľudia zariadiť takmer všetku agendu okresných úradov. To znamená, že na novom pracovisku zoženú stavebné povolenie, založia živnosť či zmenia meno alebo prihlásia svoje auto. Zadovážite si tu aj pas či občianský preukaz. Pobočku bude mať v novom klientskom centre aj pošta. 
 
Jediné, čo sa sťahovať v najbližšom čase nebude, je kataster. „Vzhľadom na komplikovaný archív, ktorý ešte nie je zdigitalizovaný, kataster bude musieť ešte nejaký čas zostať v Ružovej doline,“ vysvetlila vedúca služobného úradu ministerstva vnútra Denisa Saková pre denník SME. 
 
V novej budove budú vydávať doklady pre obyvateľov celého Bratislavského kraja, lebo už dnes platí, že nemusíte chodiť na úrady, ktoré sídlia v mieste vášho trvalého bydliska. To znamená, že do nového klientskeho centra štátnej správy na Tomášikovej budú môcť chodiť pre úradné veci napríklad aj ľudia z Petržalky, Dolných Honov, zo Senca alebo z Malaciek. „Budeme sledovať, ako ľuďom vyhovuje prísť do klientskeho centra a vybaviť si aj inú agendu a popri tom vyriešiť aj občiansky preukaz či pas,“ uviedla Saková. 
 
Celý článok si môžete prečítať TU.
 
- Reklama -