Kaliňák sa tvrdo pustil do Rajtára: Obyčajný zbabelec. Slaboch obetujúci svojho asistenta. Šéf mafie, reaguje poslanec SaS

    0
    Robert Kaliňák a Jozef Rajtár (Autor: TASR)

    Filipovi Rybaničovi vymeral súd trojročný trest s päťročným odkladom a skúšobnou lehotou. Má sa taktietiež verejne ospravedlniť exministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD) a nemôže päť rokov pracovať v inštitúciách, kde sa oboznamuje s bankovým tajomstvom.

    „Rešpektujem rozhodnutie súdu, aj keď s ním nesúhlasím. Odvoláme sa,” povedal po rozsudku Rybanič. Viac sme o tom písali TU.

    Rajtár: Kaliňák je šéf mafie

    Poslanec Rajtár celý súdny proces kritizuje. Sudkyňa podľa neho na obžalovaného nazerala rovno ako na vinného. „Od začiatku volala Filipa páchateľom,” podotkol Rajtár, ktorý opätovne odmietol, že by svojho asistenta navádzal na trestný čin. V procese odmietol vypovedať. „Ako poslanec mám právo nevypovedať, tento proces bol od začiatku zinscenovaný,” zdôraznil s tým, že proces bol na úrovni súdu v rozvojových krajinách.

    „Čo myslíte, čo je horšie? Ak si Kaliňák cez sudkyňu Willantovú vypýta “ospravedlnenie” od Filipa? Alebo keby ho dal napríklad uniesť vládnym špeciálom? Taký šéf mafie musí mať toho v zásobe ešte oveľa viac! Ale raz jeho vláda skončí a Slovensko sa bude meniť k lepšiemu a spravodlivejšiemu. Potom sa budú Kaliňák a jeho kumpáni predháňať v radoch na letenky do Belize!“ napísal dodatočne na sociálnej sieti Rajtár.

    Kaliňák o Rajtárovi: Je obyčajný zbabelec

    Iný pohľad má na celú vec bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, ktorý tvrdo skritizoval poslanca za SaS. „V celej tejto kauze sa ukázalo, že J. Rajtár je obyčajný zbabelec, slaboch obetujúci svojho poslaneckého asistenta, mladého chlapca na začiatku profesionálnej kariéry, ktorý si nemal šancu uvedomiť závažnosť konania, o ktoré ho požiadal J. Rajtár,“ uviedol.

    „Keď sa to celé prevalilo, nechal v tom F. Rybaniča samého, aby si zachránil svoju vlastnú kožu,“ uzavrel Kaliňák.

    - Reklama -