Vraždenie v Turecku. Teror na istanbulskom letisku

    0
    Teroristický útok v Istanbule (Autor: TASR)

    Turecké úrady uviedli, že na letisku sa odpálili dvaja útočníci po tom, ako na nich začala strieľať polícia, informovala agentúra AP.
    Miestom jedného z výbuchov bolo pravdepodobne kontrolné stanovište pri vstupe ku príletovej časti medzinárodného terminálu. Úrady tento terminál okamžite uzavreli.

    Bolo počuť silnú streľbu

    Podľa tureckej agentúry DHA išlo o teroristické útoky, ktoré sa odohrali na dvoch rôznych miestach letisk. Z miest explózií bolo podľa tureckých médií počuť silnú streľbu, uviedla spravodajská stanica CNN Türk. Na záberoch zverejnených na sociálnych sieťach vidno vybiehať z budov ľudí v panike.
    Agentúra Reuters s odvolaním sa na svedkov uviedla, že streľbu bolo počuť z parkoviska. Zranených odvážajú na ošetrenie vozidlá taxislužieb.

    Na letisko, ktoré je jedenástym najvyťaženejším na svete, dorazili desiatky sanitiek a vozidiel bezpečnostných zložiek.
    Varovanie amerického ministerstva zahraničných vecí pred cestovaním do Turecka, ktoré bolo vydané v marci, rezort aktualizoval v pondelok. V aktualizovanom varovaní sa uvádza, že Američania majú “dbať na opatrnosť pri návšteve verejne prístupných priestorov, najmä tých, v ktorých sa zdržiavajú turisti”.

    „Podľa doterajších informácií by medzi obeťami nemali byť slovenskí občania,“ uviedol pre PL.sk hovorca MZV Peter Stanko.
    Turecko sa v uplynulom období stalo opakovane terčom útokov extrémistov, väčšinou spájaných s aktivitami kurdských militantov alebo skupiny Islamský štát (IS).

    - Reklama -