Start-up v New Yorku urobil šéfkuchárov z utečencov a ponúka etnické jedlá

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: Reprofoto, Facebook)

    Všetkých sedem zamestnancov spoločnosti Eat Offbeat sú utečenci alebo žiadatelia o azyl. Varia jedlá zo svojej domoviny, napríklad iracké či nepálske, napísala tlačová agentúra AP.

    Ani jeden z nich nemal profesionálne kuchárske skúsenosti, kým nezačal pracovať pre uvedený start-up, ktorý vznikol v novembri.

    Spoločnosť sa rozhodla najať utečencov a naučiť ich kulinárskemu umeniu, a to čiastočne z altruistických príčin a čiastočne v rámci podnikateľskej stratégie. V New Yorku, kde je možné dostať veľa dobrého etnického jedla, je to spôsob, ako môže nová kuchyňa vyniknúť a upozorniť na seba.
     

    - Reklama -