Hviezda z hlbín vesmíru

0
Rolls Royce Phantom Tempus existuje iba v dvadsiatich exemplároch. Foto: Rolls Royce

Rolls-Royce Phantom, vlajková loď spoločnosti, sa stala súčasťou exkluzívnej a neobvyklej kolekcie Phantom Tempus. Kolekcia vozidiel je limitovaná počtom iba 20 kusov, z ktorých všetky už poznajú svojich budúcich majiteľov.

Dizajn inšpirovaný astronómiou

Vlajková loď spoločnosti Rolls Royce Phantom. Foto: Rolls Royce

Exteriér kolekcie Phantom Tempus nesie nový zákazkový odtieň laku karosérie Kairos Blue, ktorý stelesňuje temnotu a mystérium vesmíru. Dizajn kolekcie Phantom Tempus obsahuje rôzne estetické a intelektuálne témy týkajúce sa času a vesmíru.

Kľúčovým motívom je astronomický jav pulzar, ktorý bol objavený až v roku 1967 a nachádza sa iba v najhlbších častiach vesmíru. Najbližší doposiaľ objavený pulzar sa nachádza 280 svetelných rokov, alebo 2 704 biliónov km od Zeme. Sú to veľmi husté žeravé hviezdy, ktoré vydávajú elektromagnetické žiarenie v extrémne pravidelných intervaloch. Vo vozidle Phantom Tempus je táto pozoruhodná sila prírody vykreslená ako stredobod stropu  Bespoke Starliner Headliner, ktorý sa skladá z optických vlákien a zložitej výšivky na mieru a vytvára jedinečný a krásny Pulsar Headliner.

Interiér ako umelecké dielo

Interiér vozidla je inšpirovaný hviezdami. Foto: Rolls Royce

Ďalší aspekt času – ilúzia jeho neochvejnej stálosti – je zachytený v galérii Frozen Flow of Time. Toto jedinečné umelecké dielo umiestnené v palubnej doske, v ktorej sú zámerne vynechané všetky hodiny, stvárňuje oslobodenie od času a jeho obmedzení. Jednoliaty hliníkový blok je vyfrézovaný tak, aby vzniklo 100 tvarovaných stĺpikov, čo predstavuje 100 miliónov rokov rotačného otáčania pulzarovej hviezdy. Každý stĺpik je čierne eloxovaný a ručne leštený tak, aby odrážal svetlo. Pri pohľade cez galériu tak štruktúra vytvára dojem, že sa vlní a ohýba, hoci je úplne pevná. Vnútro dverí zdobia víriace a krútiace sa vzory hviezd, ktoré sú tvorené stovkami osvetlených perforácií. Na záver bol vyvinutý ďalší jedinečný doplnok ku kolekcii. Tempus Champagne Chest, ktorý vychádza z obľúbenej Rolls-Royce skrinky na šampanské. Na vrchnú dosku je ručne namaľovaný pulzar.

Farba karosérie modelu Kairos Blue je stelesnením mystérie vesmíru. Foto: Rolls Royce

V reakcii na stále platné obmedzenia cestovania a spoločenského kontaktu v obchodných zastúpeniach Rolls-Royce vytvorila spoločnosť virtuálnu prezentáciu vozidla Phantom Tempus, ktorá je prístupná prostredníctvom aplikácie Google Cardboard. Klienti tak môžu zažiť pôsobivý 360° pohľad na interiér a exteriér a vychutnať si prítomnosť vozidla Phantom Tempus v akomkoľvek čase, ktorý im vyhovuje, nech sa nachádzajú kdekoľvek na svete.

- Reklama -