Účet za minuloročné celoplošné testovanie: 119 miliónov eur

0
Archív. Ľudia čakajú na testovanie. (Foto: TASR)

Minuloročné celoplošné testovanie obyvateľstva na ochorenie COVID-19 stálo štát vyše 119,89 milióna eur. Uviedol to tlačový odbor Ministerstva financií (MF) SR.

Z celkovej sumy vyčlenili jednotlivým rezortom a inštitúciám viac ako 99 miliónov eur zo všeobecnej pokladničnej správy. V rámci upraveného limitu rozpočtu boli zabezpečené výdavky v celkovej sume 20,78 milióna eur.

Ministerstvo vnútra (MV) SR dostalo 550.800 eur na tlač medicínskych certifikátov. Ďalších vyše 4,95 milióna eur pre rezort putovalo na odmeny pre policajtov, hasičov, horských záchranárov, občianskych zamestnancov a zamestnancov aparátu ústredného orgánu MV SR v súvislosti s celoštátnym testovaním obyvateľstva.

Na ďalšie výdavky súvisiace s testovaním preplatili ministerstvu vnútra 9 miliónov eur.

Ministerstvu obrany SR pridelili na úhradu výdavkov v súvislosti s prípravou a vykonaním testovania sumu 42,66 milióna eur. Vyše 11,77 milióna eur zaplatili za odmeny pre zamestnancov.

Správa štátnych hmotných rezerv SR dostala z rozpočtu vyše 50,94 milióna eur na zabezpečenie materiálnych zásob.

Celoplošné testovanie sa konalo na jeseň roka 2020. Vláda ním poverila Ozbrojené sily SR. Cieľom operácie Spoločná zodpovednosť bola identifikácia ohnísk nákazy a oddelenie infikovaných od zdravej populácie.

- Reklama -