Som zo Sýrie, no neprišiel som sa zachrániť pred vojnou. Toto VIDEO vystraší aj „slniečkarov“

0
Žena v tradičnom moslimskom odeve (Autor: SITA)

Sýrsky utečenec sa vyrozprával v krátkom rozhovore pre arabský televízny kanál. Jeho presvedčenie je jasné, na deklarovanie toho, čo hovorí, dvíha aj prst, čo je typické aj pre propagandistické výstupy bojovníkov z ISIS.

Chce ísť do raja

Pre mnohých utečencov je Nemecko ich hlavnou destináciou. Väčšina z nich uteká pred vojnou. No medzi nimi sú aj niektorí, ktorí majú iné dôvody. Taký je aj mladý muž, ktorý sa vôbec netají tým, prečo prišiel do Európy. „Môj hlavný cieľ, prečo som opustil Sýriu, bolo viesť ľudí k prijatiu islamu,“ hovorí pokojne muž, no zároveň vztýči ukazovák.

„Pre tento účel som ochotný nielen zapredať Sýriu, ale aj mojich rodičov,“ hovorí ďalej muž, ktorý vraj prisahal Alahovi, že do Európy prišiel len s týmto jediným cieľom. Sýrčan priznáva, že ho čaká náročná úloha. Priznal, že už sa stretol s pár mužmi či ženami, ktorí chcú vedieť o islame viac. „Všimol si, že sú zvedaví a chcú sa prostredníctvom nás s islamom oboznámiť,“ prezradil.

Postup je taký, že ak vďaka nemu niekto konvertuje na islam, bude následne islamizovať ostatných. „Vtedy bude moja snaha odmenená. Nechcem sa vrátiť do svojej krajiny, chcem ísť do raja,“ presvedčil sám seba.

Extrémne slová imána

Za šokujúce sa dá označiť aj kázanie imána Sheikha Muhammada Ayeda v jeruzalemskej mešite. „Neveriaci chcú, aby sme boli mučení. Chcú nás ponížiť,” vykrikoval v mešite. „Nikdy nebudeme nasledovať ich (kresťanskú) vieru. Nemecko nie je súcitná krajina, Európa sa stala starou a vetchou a potrebuje ľudsky posilniť,” pokračoval.

V mešite imán kričal aj o tom, že srdcia Európanov sú zaplnené nenávisťou voči moslimom. Vraj si želáme ich smrť, aspoň takto apeloval imán na moslimov. „Svoju plodnosť už stratili, preto ju hľadajú v našich radoch. My im ju dáme a budeme s nimi vychovávať deti, pretože máme dobyť ich krajiny,” vyzýval.  Z jeho záverečných slov až mrazí. „Prijmite utečencov. A my ich čoskoro zoskupíme v mene prichádzajúceho kalifátu.”

Islam a Európa

Islam už je súčasťou Európy a veľká populácia moslimov najmä vo Francúzsku ponúka aj jednú smutnú štatistiku. Ako pripomína magazín The Week, islam a Francúzsko sú „v komplikovnom tanci”. Až 70 percent väzňov vo Francúsku sú moslimovia. Poniektorí ľudia vidia stret Francúzska a islamu ako stret civilizácií. Pre niektorých moslimov predstavuje moderný svet krízu pre islam.

Islam sa stáva populárnym aj v Británii. Moderná Británia už nie kresťanskou krajinou. Masívny pokles chodenia do kostola a vzostup islamu znamená podľa nezávislej štúdie to, že je potrebné vytvoriť akúsi novú dohodu o náboženstve, informoval začiaktom decembra rt.com.

Moslimovia chodievajú do mešít, pričom Slovensko je poslednou krajinou v Európe, ktorá nemá oficiálnu mešitu. Práve tieto svätostánky bývajú nezriedka aj dejiskom hlásania nenávisti, prípadne radikálnych názorov, ako to bolo aj v prípade vyššie spomínaného imána, ktorý vyzýval k dobytiu Európy. Po parížskych teroristických útokoch, keď sa ukázalo, že niektorí teroristi pochádzali z bruselskej štvrte Molenbeek napríklad belgický premiér vyhlásil, že problematické mešity zavrie. Práve radikálni imáni majú pomáhať verbovať mladých mužov do radov islamských džihádistov.

Šokujúci bol preto aj návhr Saudskej Arábie, krajiny, ktorá je v súvislosti s Islamským štátom často kritizovaná. Počas utečeneckej krízy totiž Saudi navrhli, respektíve ponúkli Nemecku postavenie 200 mešít. V rámci utečeneckej kríza bola táto krajina kritizovaná tiež. Jedna mešita v Nemecku by mala pripadnúť na 100 utečencov.

- Reklama -