SIEŤ: Podporuje zdravotné sestry v úsilí o lepšie pracovné podmienky

0
Podpredseda strany Sieť Andrej Hrnčiar, predseda strany Sieť Radoslav Procházka a bývalý podpredseda strany Sieť Miroslav Beblavý (Autor: SITA)

„Ak od ľudí dostaneme príležitosť, už v prvom roku budúcej vlády presadíme, aby štát garantoval dôstojnú mzdu zdravotníkom vo všetkých zdravotníckych zariadeniach, za ktoré bez ohľadu na ich právnu formu nesie zodpovednosť verejná správa,“ vyhlásil predseda Siete Radoslav Procházka.

Predkladaný návrh je zlý

Návrh predkladaný ministerstvom zdravotníctva sa vzťahuje výlučne na sestry a pôrodné asistentky pracujúce v štátnych zdravotníckych zariadeniach, nie na iné zariadenia, ktoré sú rovnako verejné – neziskové organizácie založené štátom či nemocnice v pôsobnosti samosprávnych krajov. Zároveň však postihuje aj sestry a pôrodné asistentky v štátnych zariadeniach, lebo im negarantuje odmenu, ktorú dostávajú už teraz. Predkladaný návrh je tak podľa Kaveckej zlý pre všetky sestry a pôrodné asistentky.

„Z tohto hľadiska je súčasný návrh ministerstva zdravotníctva nedostatočný a nezodpovedá hodnote spoločenského príspevku zdravotných sestier,“ uzavrel Procházka. Pod hromadnú pripomienku OZ SaPA Spravodlivá odmena pre sestry a pôrodné asistentky sa do stredy podpísalo takmer 3 400 ľudí.
 

- Reklama -