Podmanický: Európa, tak ako ju poznáme tisíc rokov, stojí pred veľkým nebezpečenstvom zániku

0
Ján Podmanický, poslanec NR SR (SMER-SD) (Autor: SITA)

„Američania dávajú svojmu Dňu nezávislosti veľkú váhu, my, Slováci, sme ku Dňu zvrchovanosti dosť ľahostajní. V obci Stará Bystrica, kde pôsobím ako starosta obce, si preto tento náš slovenský deň nezávislosti pripomíname dvojdňovými slávnosťami s vatrou zvrchovanosti, ktoré sa tešia veľkej priazni množstva ľudí,“ povedal dnes pre agentúru SITA Podmanický.

Európu môžu zachrániť len národy, ktoré sa nehanbia za svoje kresťanské korene

Podľa slov poslanca, ak si nebudeme vážiť a pripomínať našich predkov, ktorí obetovali životy za samostatnosť a nezávislosť nášho národa, tak budeme ako strom bez koreňa, ktorý vyvráti prvý väčší vietor. „Európa, tak ako ju poznáme tisíc rokov, stojí pred veľkým nebezpečenstvom zániku. Zachrániť ju môžu len sebavedomé národy, ktoré sa nehanbia za svoje kresťanské korene a kultúrne tradície,“ zdôraznil. V Starej Bystrici oslávia Deň zvrchovanosti nohejbalovým turnajom, ľudovou hudbou či koncertmi Martina Babjaka a skupiny Tublatanka. Vatra zvrchovanosti sa rozhorí v soboru o 21:45. Zároveň do Aleje zvrchovanosti pribudne ďalšia lipa.

Deklarácia o zvrchovanosti SR slávi 23. výročie

Dnes si pripomíname Deň prijatia Deklarácie o zvrchovanosti Slovenskej republiky. Slovenská národná rada (SNR) ju schválila v roku 1992 v rámci bývalej Českej a Slovenskej federatívnej republiky a vyhlásila ňou zvrchovanosť Slovenskej republiky. Deň prijatia Deklarácie o zvrchovanosti SR je Pamätným dňom SR.
 

- Reklama -