Zemetrasenie v Juventuse sa dotklo aj Nedvěda, skončili tiež Agnelli a Arrivabene

    0

    30.11.2022 Vo vedení talianskeho futbalového klubu Juventus Turín nastalo v pondelok zemetrasenie, pre podozrenie z falšovania účtovníctva odstúpili z funkcií predseda Andrea Agnelli, viceprezident Pavel Nedvěd, výkonný riaditeľ Maurizio Arrivabene aj celá správna rada. Turínska prokuratúra v apríli zrušila obvinenia voči 15 funkcionárom klubu z minulého roka, no v októbri ich začala znova vyšetrovať.

    Schvaľovanie nového rozpočtu

    Spomenutí predstavitelia Juventusu Turín sú podozriví z toho, že si v rokoch 2018 až 2020 nelegálne brali provízie z prestupov hráčov a investorom vykazovali falošné zisky. V sezóne 2021/2022 zaznamenal klub rekordnú stratu 254 miliónov eur.

    Zasadnutie valného zhromaždenia odložili už dvakrát, naposledy z 27. decembra 2022 na 18. januára 2023. Bude sa na ňom schvaľovať nový rozpočet a vyberať noví členovia správnej rady.

    Arrivabene pracoval aj v motoršporte

    Štyridsaťšesťročný Agnelli bol predseda Juventusu Turín od mája 2010 a počas tohto obdobia klub získal rekordných deväť titulov v Serie A za sebou. Celkovo ovládol domácu najvyššiu súťaž doposiaľ 36-krát, najviac v histórii.

    Päťdesiatročný Nedvěd začal pracovať vo vedení organizácie po ukončení hráčskej kariéry, v drese Juventusu získal v rokoch 2001 až 2009 dva ligové tituly. Okrem toho hrával aj za Lazio Rím či Spartu Praha. O 15 rokov starší Arrivabene v minulosti pôsobil aj vo vrcholovom motoršporte, v rokoch 2014 až 2019 bol šéf tímu Scuderia Ferrari zo seriálu majstrovstiev sveta monopostov F1.

    Viac k témam: Obvinenie, Serie A
    Zdroj: Webnoviny.sk – Zemetrasenie v Juventuse sa dotklo aj Nedvěda, skončili tiež Agnelli a Arrivabene © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -