FIFA zmenila rozhodnutie a zaujala tvrdý postoj, Rusko vylúči zo všetkých medzinárodných súťaží

    0

    1.3.2022 Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) revidovala svoje pôvodné rozhodnutie a navrhla vylúčenie reprezentácie Ruska zo všetkých medzinárodných súťaží. Znamená to, že Rusi nebudú mať možnosť zabojovať o postup na majstrovstvá sveta v Katare v dvojkolovom play-off, kde mali byť koncom marca ich súpermi Poliaci a lepší z dvojice Česko – Švédsko.

    Dôvodom tohto rozhodnutia FIFA je stupňujúce sa napätie vo vojenskom konflikte Rusov na Ukrajine. Národné futbalové zväzy Poľska, Švédska a Česka sa už skôr vyjadrili, že proti Rusom hrať nebudú aj keby ich to malo stáť účasť na MS 2022.

    Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

    FIFA predtým v nedeľu rozhodla, že Rusko už nebude môcť organizovať medzinárodné futbalové súťaže na svojom území.

    Podľa pôvodného plánu mali Rusi odohrať svoje zápasy v najbližšom období na neutrálnej pôde a bez divákov. Ich stretnutia mali byť bez ruskej vlajky a hráči si nemali vypočuť národnú hymnu. Teraz má FIFA v úmysle uvaliť na krajinu vojnového agresora ešte prísnejšie sankcie. Informoval o tom web sportbuzzer.de.

    Zobraziť fotogalériu k článku:
    Vojna na Ukrajine (fotografie)

    Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2022 v Katare, rusko-ukrajinský konflikt
    Zdroj: Webnoviny.sk – FIFA zmenila rozhodnutie a zaujala tvrdý postoj, Rusko vylúči zo všetkých medzinárodných súťaží © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -