Petra Vlhová sa vo Svetovom pohári dotiahla na Mikaelu Shiffrinovú, druhý zjazd v Crans Montane bol výrazne lepší

    0

    28.2.2022 V sobotu 29. miesto s mankom 2,49 s na víťazku, ale v nedeľu solídna šestnásta priečka a výsledný čas len o 99 stotín sekundy pomalší ako mala najrýchlejšia pretekárka.

    Slovenka Petra Vlhová ukázala počas dvoch dní v zjazde Svetového pohára vo švajčiarskej Crans Montane výrazné zlepšenie a bodovo sa už dostala na úroveň líderky celkového poradia SP Mikaely Shiffrinovej.

    Zostáva ešte osem pretekov

    Američanka po sklamaní na ZOH v Pekingu vynechala súťažný víkend v Crans Montane, čo ambiciózna Liptáčka napriek tréningovému aj súťažnému manku v rýchlostných disciplínach využila v rámci možností čo najlepšie.

    Obe majú aktuálne na čele Svetového pohára po 1026 bodov, tretia v poradí Talianka Sofia Goggiová zaostáva o 175 bodov. Do konca sezóny zostáva odjazdiť ešte osem pretekov, z toho až päť v technických disciplínach.

    Vlhová je obhajkyňa veľkého glóbusu a zároveň už istá držiteľka malého glóbusu za slalom, v ktorom sa pred pár dňami v Pekingu stala aj olympijskou víťazkou.

    “Myslím si, že to bolo oveľa lepšie ako včera. Aj snehové podmienky boli vyhovujúcejšie. Štartovali sme skôr a ja som mala nižšie číslo, podmienky boli dobré. V každej jazde v rýchlostnej disciplíne sa snažím niečo vylepšiť. Som istejšia, postupne sa do toho dostávam. Tieto preteky som brala aj ako tréning, ak chcem byť v zjazde rýchlejšia, potrebujem ho viac jazdiť,” komentovala Petra Vlhová pre RTVS.

    Preteky mali nečakanú víťazku

    Vyjadrila sa aj k svojmu zraneniu – zapálenému členku, o ktorom informovala už počas ZOH v Pekingu.

    “Trochu sa mi ten členok ozýva. Šesť – sedem dní mám v kuse lyžiarky na nohách a už to cítim. Budem si dávať na to pozor, ale je to ťažké, keď som stále na lyžiach,” doplnila zverenkyňa švajčiarskeho trénera Maura Piniho.

    Nečakanou víťazkou v Crans Montane sa v nedeľu stala Priska Nuferová. Tridsaťročná Švajčiarka dosiaľ ani raz nestála na stupňoch víťazov vo Svetovom pohári a pre silnú konkurenciu sa ani nedostala do nominácie zjazdárskeho tímu krajiny Helvétskeho kríža na ZOH 2022.

    Nuferová zdolala o 11 stotín sekundy Češku Ester Ledeckú, ktorá ďalším skvelým výkonom nadviazala na svoje víťazstvo zo soboty.

    Ledecká mala v cieli oboch rodičov

    “Nemôžem tomu uveriť, že som zvíťazila. Moje pocity v cieli boli skvelé, ale nad možným triumfom som ani len vo sne neuvažovala,” prezradila v cieli Nuferová.

    Tretia priečka s odstupom 23 stotín zostala pre Talianku Sofiu Goggiovú, ktorá si udržala líderské postavenie v hodnotení zjazdu vo Svetovom pohári.

    Na čele má náskok 75 bodov pred Švajčiarkou Corinne Suterovou, Ledecká sa posunula zo siedmeho na štvrté miesto.

    “Trať bola v nedeľu rýchlejšia ako v sobotu, myslím si, že som podala dobrý výkon. Pomohla mi aj prítomnosť oboch rodičov v cieli. Ja som také mamičkine dievčatko, takže ma stále poteší, keď ju môžem mať pri sebe na pretekoch, čo na olympiáde v Pekingu nebolo možné,” uviedla Ester Ledecká pre RTVS.

    Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
    Zdroj: Webnoviny.sk – Petra Vlhová sa vo Svetovom pohári dotiahla na Mikaelu Shiffrinovú, druhý zjazd v Crans Montane bol výrazne lepší © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -