Slovenských futsalistov čaká duel o všetko. Ak zdolajú Chorvátov, majú šancu postúpiť do štvrťfinále ME

    0

    30.1.2022 Slovenskú reprezentáciu futsalistov pri ich premiére na majstrovstvách Európy čaká v sobotu mimoriadne dôležitý posledný duel v základnej C-skupine. Zverenci trénera Mariána Berkyho v ňom vyzvú Chorvátov a ak zvíťazia, v kombinácii s očakávanou prehrou Poliakov s Rusmi sa prebojujú do štvrťfinále šampionátu.

    Ak však prehrajú alebo dosiahnu remízu, účinkovanie na turnaji sa pre nich skončí. “Sme na tento zápas veľmi motivovaní,” vyhlásil kouč Berky pred duelom v Groningene.

    Slováci prvé dve stretnutia na ME absolvovali v Amsterdame – Rusom podľahli 1:7 a s Poliakmi remizovali 2:2. “Verím, že s Chorvátmi dokážeme uhrať aj historický postup. Súpera si ešte poriadne rozoberieme a verím, že budeme na nich pripravení a zvládneme to,” myslí si Martin Směřička, hráč extraligového Mimelu Lučenec.

    O sobotňajšom súperovi kouč Berky vyhlásil: “Musíme sa pripraviť na to, že sú taktickejší ako Poliaci. Hrajú to trochu pomalšie, nie sú takí bojovníci. Budeme musieť byť koncentrovaní. Potrebujeme ešte viac zvýšiť aktivitu a byť viac behaví.”

    Sobotňajší súboj Slovensko – Chorvátsko je v Groningene naplánovaný na 14.30 h a povedie ho estónsko-moldavská rozhodcovská dvojica Grigorij Ošomkov, Viktor Bugenko. Obaja spomenutí arbitri dbali na dodržiavanie pravidiel aj v úvodných dvoch súbojoch Slovákov.

    Viac k témam: ME vo futbale, Slovenská reprezentácia v malovm futbale
    Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenských futsalistov čaká duel o všetko. Ak zdolajú Chorvátov, majú šancu postúpiť do štvrťfinále ME © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -