Kecmanovič taží z neúčasti krajana Djokoviča. Po prvýkrát postúpil do osemfinále a hrá svoj najlepší tenis

    0

    22.1.2022 Srbský tenista Miomir Kecmanovič sa pôvodne chystal domov z Australian Open už po 1. kole. Keď mu žreb pridelil za súpera krajana Novaka Djokoviča, veľa šancí na úspech sám sebe nedával. Lenže austrálske úrady vyhostili svetovú jednotku z krajiny a nepriamo tým vyzvali 22-ročného Kecmanoviča (77. v renkingu ATP) do boja. A ten to perfektne využil.

    Najprv si zvýšil sebavedomie hladkým triumfom nad Talianom Salvatorem Carusom, pokračoval rovnako trojsetovým víťazstvom nad americkým favoritom Tommym Paulom a napokon zdolal aj 26. hráča rebríčka ATP Taliana Lorenza Sonega.

    Ten mu vzal aspoň set, keď prehral 4:6, 7:6 (8), 2:6 a 5:7. Kecmanovič postúpil do osemfinálového 4. kola na grandslamovom turnaji prvýkrát v kariére.

    skonštatoval Miomir Kecmanovič.

    Zverenec Davida Nalbandiana vlani vyhral len 14 zo 40 zápasov na hlavnom mužskom okruhu, jeho najväčším úspechom bol postup do semifinále na antuke v Buenos Aires. Doterajším stropom pre mladého Belehradčana na turnajoch tzv. veľkej štvorky bolo sedemkrát druhé kolo vrátane Australian Open spred roka.

    Teraz má istotu prémie 328-tisíc austrálskych dolárov (v prepočte 207 871 eur) a vyzve nasadenú sedemnástku Gaela Monfilsa v zápase o postup do štvrťfinále. Na sklonku roka 2021 s ním prehral na halovom podujatí ATP Masters 1000 v Paríži 1:2 na sety.

    dodal mladý Srb.

    Viac k témam: Australian Open v Melbourne, grandslamový turnaj
    Zdroj: Webnoviny.sk – Kecmanovič taží z neúčasti krajana Djokoviča. Po prvýkrát postúpil do osemfinále a hrá svoj najlepší tenis © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -