Henrieta Farkašová získala na majstrovstvách sveta ďalšiu medailu aj bez zraneného navádzača

    0

    21.1.2022 Slovenská reprezentantka v paraalpskom lyžovaní Henrieta Farkašová k dvom zlatým medailám pridala na majstrovstvách sveta v snežných športoch v nórskom Lillehammeri ďalší cenný kov. Zrakovo znevýhodnená športovkyňa ho získala v obrovskom slalome, v ktorom si vyjazdila striebro napriek tomu, že jej navádzač Michal Červeň sa zranil a odcestoval domov.

    Na svahu ju sprevádzala Eva Trajčíková.

    Vo štvrtok bola nad sily Slovenky len Rakúšanka Barbara Aignerová, ktorá v súčte dvoch kôl dosiahla o 43 stotín sekundy lepší čas. Po prvom kole Farkašová zaostávala za súperkou o 1,16 s, v druhom svoje manko výrazne stiahla.

    “,“ zhodnotila Farkašová podľa Slovenského paralympijského výboru (SPV).

    Eva Trajčíková vôbec prvýkrát “mala prsty” pri zisku medaily z MS. “,“ skonštatovala.

    Druhé kolo obrovského slalomu žien staval člen slovenskej výpravy Martin Makovník, druhú jazdu ovplyvnil silný vietor. “,“ priznala Farkašová, ktorá sa v Nórsku predstaví ešte v paralelných pretekoch aj v slalome.

    Vo štvrtok medzi stojacimi ženami štartovali ešte dve Slovenky – Petra Smaržová obsadila 8. miesto a Natália Mintálová 12. priečku.

    V piatok svetový šampionát pokračuje slalomom mužov.

    Viac k témam: Obrovský slalom, paralpské lyžovanie
    Zdroj: Webnoviny.sk – Henrieta Farkašová získala na majstrovstvách sveta ďalšiu medailu aj bez zraneného navádzača © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -