Veľká chyba stála Vlhovú lepšie umiestnenie v super G v Zauchensee, na Shiffrinovú však stráca menej

    0

    17.1.2022 Petra Vlhová obsadila 18. miesto v nedeľňajšom superobrovskom slalome Svetového pohára zjazdových lyžiarok v rakúskom Zauchensee a pripísala si 13 bodov do celkového poradia bojov o veľký glóbus.

    Zvíťazila Talianka Federica Brignoneová, iba o štyri stotiny sekundy za ňou zaostala Švajčiarka Corinne Suterová.

    V hodnotení Svetového pohára naďalej vedie Američanka Mikaela Shiffrinová s 966 bodmi. Jej náskok pred druhou Vlhovou sa scvrkol na rozdiel 37 bodov.

    Vlhová, ktorá štartovala ako štvrtá v poradí, bola na druhom medzičase priebežne najrýchlejšia, no technická pasáž v spodnej časti trate jej nevyšla podľa predstáv.

    priznala 26-ročná Liptáčka pri mikrofóne RTVS.

    Napriek tomu účasť v Zauchensee, kde sa predstavila v sobotňajšom zjazde a nedeľňajšom super G, vníma pozitívne s výhľadom na ZOH v Pekingu.

    dodala už istá držiteľka slalomového glóbusu.

    Pred blížiacimi sa ZOH v čínskom Pekingu sú v kalendári Svetového pohára naplánované ešte zastávky v talianskych strediskách Cortina d’Ampezzo a Kronplatz, ako aj v nemeckom Garmisch-Partenkirchene.

    Vlhová priznala, že do všetkých lokalít nepocestuje.

    Trojnásobná víťazka ankety Športovec roka prezradila, že do Pekingu odletí 30. januára.

    Na otázku, v ktorých disciplínach sa predstaví pod piatimi kruhmi, odvetila, že by chcela súťažiť v technických disciplínach i kombinácii.

    Viac k témam: Svetový pohár v alpskom lyžovaní, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
    Zdroj: Webnoviny.sk – Veľká chyba stála Vlhovú lepšie umiestnenie v super G v Zauchensee, na Shiffrinovú však stráca menej © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -