Premiér Heger si v Divadle Nová Scéna pozrel muzikál Bedári, chcel tak vyjadriť podporu kultúre

    0

    17.1.2022 Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) osobnou návštevou divadelného predstavenia chcel symbolicky vyjadriť podporu celému odvetviu kultúry na Slovensku.

    Spolu s manželkou navštívili v sobotu 15. januára Divadlo Nová scéna v Bratislave, kde si pozreli muzikál Bedári.

    Premiér tak splnil sľub, ktorý dal predstaviteľom kultúrnej obce po stretnutí vo štvrtok 13. januára, a bol jedným z prvých návštevníkov divadiel po ich opätovnom otvorení.

    Heger verí, že postupne dôjde k obnove a stabilizácii kultúry na Slovensku. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

    Premiér označil výkony hercov a spevákov za neskutočné a toto predstavenie vrelo odporučil.

    Zároveň ocenil nasadenie celého tímu ľudí, ktorí sa na príprave podujatia podieľali aj v týchto pandemických časoch.

    povedal po predstavení.

    Kultúra sa v súčasnosti riadi covid manuálom, podľa ktorého sa hromadné podujatia delia na tri kategórie – na nízko rizikové, stredne rizikové a vysoko rizikové.

    Pri nízko rizikových podujatiach, ktorými sú označené také, kde je nosenie respirátora a sedenie povinné, zároveň nie je povolená konzumácia jedla či nápojov, spev či povzbudzovanie účastníkov, je maximálna kapacita určená na 100 osôb, respektíve maximálne 50 percent kapacity priestoru.

    V rámci stredne rizikových podujatí, kde je povinné nosenie respirátora a fixné sedenie či státie, sa počet účastníkov obmedzí na 100 osôb alebo maximálne 25 percent kapacity priestoru.

    Pri vysoko rizikových podujatiach, kde je nosenie respirátora obmedzené a je povolená konzumácia a podobne, je maximálna kapacita určená na 20 osôb, pričom zoznam účastníkov je povinný. Ide najmä o svadby, kary, oslavy, večierky, plesy či diskotéky.

    Viac k témam: Premiér Slovenskej republiky
    Zdroj: Webnoviny.sk – Premiér Heger si v Divadle Nová Scéna pozrel muzikál Bedári, chcel tak vyjadriť podporu kultúre © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -