Taký Lexus GX tu ešte nebol!

0
Nový Lexus GX 460 v edícii Black Line. Foto: Lexus

Poznáte Lexus GX? Je známy na vybraných európskych trhoch a za oceánom. Toto vozidlo spája v sebe skvelé terénne vlastnosti a pohodlie porovnateľné s limuzínou. Lexus GX 460, spríbuznený s Toyotou Land Cruiser, sa dočkal špeciálnej edície Black Line.

Lexus GX 460 dokazuje, že v luxuse sa dá autom dostať prakticky kdekoľvek. O tom sa už mohli presvedčiť zákazníci na americkom, ruskom a vybraných trhoch starého kontinentu.

Black Line po prvýkrát v tomto modeli

Auto podrobili náročným skúškam. Foto: Lexus

Tohtoročná verzia Lexusu GX 460 dostala špeciálnu edíciu Black Line a prináša osobitý štýl so špičkovým vybavením. Pre túto verziu je typická čierna lakovaná mriežka, ktorá ladí s 18-palcovými kolesami v rovnakej farbe, stmavli aj strešné lyžiny. Pokiaľ ide o karosériu, zákazníci si môžu vyberať z farieb Starfire Pearl White, Black Onyx Black a Nori Green Pearl.  Posledný vymenovaný lak vyzerá fenomenálne, mení svoj odtieň podľa toho, ako naň dopadá svetlo a je určený výhradne pre túto edíciu.

Zaujímavý interiér

Výnimočný štýl charakterizuje aj interiér modelu. Má elegantné čierne stropné čalúnenie, tmavé čalúnenie NuLuxe so sivými detailmi a panely z tmavého matného dreva so zreteľnými vláknami. Táto štýlová kombinácia pôsobí klasicky, no na svoje si prídu aj fanúšikovia techniky. Stredová konzola je upravená tak, aby sa do nej zmestila 10,3-palcová obrazovka multimediálneho systému. Podpora Apple CarPlay a Android Auto je štandardom.

V8 pod kapotou

Interiér vozidla zodpovedá tradícii značky. Foto: Lexus

Pod kapotou pracuje osvedčený motor,  ktorý je z európskeho pohľadu skutočnou senzáciou. Ide o 4,6-litrový motor V8, ktorý produkuje výkon viac ako  300 koní a umožňuje ťahať príves s takmer 3 tonami. Motor s usporiadaním valcov v tvare V generuje výkon vhodný pre akékoľvek jazdné podmienky a jeho podmanivý zvuk v najvyšších otáčkach – to sú vlastnosti, s ktorými sa pri nových automobiloch stretávame čoraz zriedkavejšie.

Tyká si s technológiou

Rovnako ako ostatné verzie tohto modelu, aj Lexus GX 460 Black Line má na palube celý rad systémov pre jednoduchšiu a bezpečnejšiu jazdu. Za zmienku stojí KDSS, čiže dynamický systém vyrovnávania pruženia, ktorý sa priebežne prispôsobuje situácii na ceste. Crawl Control zasa automaticky reguluje rýchlosť v teréne a asistent zjazdu z kopca vodičovi uľahčí jazdu v prípade strmého terénu. Riešenia hodné vlajkového modelu, mohutný motor zostrojený podľa osvedčenej receptúry, špičkové vybavenie a jedinečný štýl. To je Lexus GS 460, ktorý sa práve dostáva do amerických showroomov.

- Reklama -