Odsúdený Kudlička: Nikdy som nikoho nežiadal, aby ovplyvňoval Kováčika

0
bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik (Foto: SITA/Branislav Bibel)

V rámci súdneho procesu s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom dnes Špecializovaný trestný súd v Pezinku predvolal ako svedka na žiadosť obhajoby odsúdeného Ľubomíra Kudličku prezývaného Kudla. Ten si momentálne odpykáva trest 25 rokov za objednávku vraždy podnikateľa Romana Krajčího. Obžalovaný je tiež pre aktivity zločineckej skupiny takáčovci, pričom býva označovaný za jej šéfa.

Kudla pred súdom povedal, že Dušana Kováčika vôbec nepozná. „Takto zblízka ho vidím prvýkrát v živote,” uviedol. Poprel tiež, že by sa ho snažil ovplyvňovať. „Nikdy by mi nenapadlo, aby som niekoho žiadal, aby ovplyvňoval Dušana Kováčika v môj prospech,” povedal Kudlička.

Dušan Kováčik je obžalovaný z toho, že bol činný pre zločineckú skupinu takáčovcov a tiež z toho, že prijal úplatok 50 000 eur za to, že Úrad špeciálnej prokuratúry nepodá sťažnosť proti prepusteniu Ľubomíra Kudličku z väzby. Takisto podľa obžaloby v dvoch prípadoch neoprávnene poskytol informácie bývalému šéfovi Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovítovi Makóovi. Z týchto dôvodov čelí obžalobe pre prijímanie úplatkov, založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, zneužitie právomoci verejného činiteľa alebo ohrozenie dôvernej a utajovanej skutočnosti. Stíhaný je väzobne.

- Reklama -