Vietnam v Hanoji sprísňuje opatrenia kvôli koronavírusu

0
Ilustračná snímka. (Foto: TuanAnhNgo, Pixabay)

Vietnam sprísňuje kvôli zvýšenému výskytu prípadov koronavírusu pravidlá v metropole Hanoj. Od dneška sú v Hanoji zatvorené reštaurácie, kaderníctva či masážne salóny. Zakázané sú tiež športové aktivity na verejných miestach, v parkoch či verejných záhradách. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR o tom informuje na svojej webovej stránke.

Od piatka 9. júla platia prísnejšie podmienky aj v Hočiminovom meste. Platí zákaz zhromažďovania sa viac ako dvoch ľudí a úrady vo všeobecnosti vyzývajú k tomu, aby obyvatelia a turisti vychádzali do ulíc len v nevyhnutných prípadoch. Pri vstupe do Hočiminovho mesta a aj po jeho odchode je povinná sedemdňová karanténa.

Rezort diplomacie upozorňuje Slovákov, ktorí sa vo Vietname nachádzajú, na povinné nosenie rúšok a na dodržiavanie dvojmetrového odstupu na verejných priestranstvách. V prípade, že sa Slováci vo Vietname dostanú do problémov, môžu kontaktovať Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Hanoji a jeho pohotovostnú linku na čísle +84 904988554.

- Reklama -