Obvinený z objednávky vraždy exstarostu Marianky ostáva vo väzbe

0
Dušan Statelov (Foto: facebook D.Statelova)

Kamil B., ktorý je obvinený z objednávky vraždy bývalého starostu obce Marianka (okres Malacky) ostáva vo väzbe. Ako informovala Ivana Nittmannová z tlačového oddelenia Najvyššieho súdu SR (NS SR), senát 4T NS SR zamietol na dnešnom neverejnom zasadnutí sťažnosť obvineného proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z 21. júna v celom rozsahu vrátane nenahradenia väzby alternatívnymi opatreniami, konkrétne nahradením väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka a poskytnutím peňažnej záruky manželkou obvineného.

„Najvyšší súd sa stotožnil s napadnutým rozhodnutím aj s pretrvávajúcimi dôvodmi kolúznej a preventívnej väzby. Skonštatoval, že formálne a materiálne podmienky väzby u obvineného sú splnené,” povedala Nittmannová. Súd podľa nej zdôraznil, že účelom väzby je zabrániť mareniu objasňovania skutočností závažných pre trestné stíhanie a zároveň obvinenému zabrániť v pokračovaní trestnej činnosti. „V tejto súvislosti Najvyšší súd SR poukázal najmä na charakter trestnej činnosti, jej spoločenskú závažnosť, stav dokazovania a súčasné počiatočné štádium trestného konania,” dodala Nittmannová.

Kamil B. si podľa polície spolu s Romanom B. objednali likvidáciu exstarostu Dušana Statelova za odmenu niekoľko desiatok tisíc eur u ďalších osôb. Dnes už bývalému starostovi začiatkom februára podpálili neznámi páchatelia stajňu a pred dvoma rokmi auto. V marci Statelov odstúpil z funkcie.

- Reklama -