Ďuriš Nicholsonová: Ľudia sa prepadli do chudoby. A vláda s celým MIRRI sedia na 9-tich nevyčerpaných miliardách

0
europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová (Foto: SITA/Ľudovít Vaniher)

To snáď nie je možné. Ľudia sa prepadli do chudoby, živnostníci zostali bez obživy a vláda s celým MIRRI sedí na nevyčerpaných MILIARDÁCH zo starého rozpočtu – kritizuje dianie europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Slovensko po sedem a pol roku programového obdobia stále nevyužilo ani polovicu z vyše 15-miliardového balíka eurofondov. Až 53 percent alokácie, teda takmer deväť miliárd eur, tak musí dočerpať za dva a pol roka. – napísal web euractiv.sk. A toto rozohnilo europoslankyňu, bývalú podpredsedníčku a členku SaS Luciu Nicholsonovú, ktorá po svojej tlačovke o nevyčerpaných eurofondoch odišla z domácej politiky.

”Presne o tomto som hovorila na tej osudnej tlačovej konferencii, po ktorej som domácu politiku zabalila. Lebo dodnes som nepochopila, prečo by člen strany vladnej koalície nemohol kritizovať iného člena vládnej koalície alebo aj celú vládu…. Toto nikdy nepochopím. Ľudia sa prepadli do chudoby. Živnostníci zostali bez obživy a pomoci od štátu. Podnikatelia prišli o svoje prevádzky. A vláda s celým MIRRI sedia na 9-tich nevyčerpaných miliardách zo starého rozpočtu,” vyhlásila Nicholsonová na sociálnej sieti.

Ako ďalej poznamenala, v roku 2023 sa bude musieť ospravedlniť niekto celkom iný ako ona. “A nielen mne. Celej krajine. Tá naša spupnosť, nekompetentnosť, neschopnosť učiť sa od lepších a večný rezortizmus nás ničí a drží nás na popredných priečkach medzi NAJHORŠÍMI,” myslí si Lucia Ďuriš Nicholsonová.

- Reklama -