Pre tranzit sa netreba registrovať, pre vodičov, čo Slovenskom prechádzajú, sú koridory

0
Dopravná značka označujúca Českú republiku medzi mestami Holíč a Hodonín (Foto: TASR)

Pre tranzit sa netreba vopred registrovať, avšak pre vodičov, ktorí cez Slovensko prechádzajú, sú určené koridory. Informoval o tom Marek Eliáš z odboru komunikácie Úradu verejného zdravotníctva SR. Pre prejazd slovenským územím naďalej platí, že treba prejsť bez zastavenia s výnimkou čerpania pohonných látok a cesta nemôže trvať viac ako osem hodín. Vyhláška je účinná od 9. júla.

Pre trasu Ukrajina – Česká republika je stanovený koridor v smere hraničný priechod Vyšné Nemecké – Užhorod, Sobrance, Michalovce, Prešov, Poprad, Ružomberok, Žilina, cez hraničný priechod Makov – Bílá-Bumbálka/Starý Hrozenkov – Drietoma. Pre opačný smer je trasa stanovená v smere hraničný priechod Makov – Bílá-Bumbálka/Starý Hrozenkov – Drietoma, Žilina, Ružomberok, Poprad, Prešov, Michalovce, Sobrance, hraničný priechod Vyšné Nemecké – Užhorod.

Pre Poľsko – Rakúsko/Maďarsko je trasa stanovená v smere hraničný priechod Trstená – Chyžné, Dolný Kubín, Martin, Žilina, Nové Mesto nad Váhom, Bratislava hraničný priechod (Bratislava-Jarovce – Kittsee/Čunovo – Rajka). Vodiči môžu ísť aj v smere hraničný priechod Skalité – Zwardoň, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Žilina, Nové Mesto nad Váhom, Bratislava hraničný priechod (Bratislava-Jarovce – Kittsee/Čunovo – Rajka). Trasa Poľsko – Maďarsko je stanovená v smere hraničný priechod Vyšný Komárnik – Barwinek – Svidník, Giraltovce, Prešov, Košice, hraničný priechod Milhosť – Tornyosnémeti. Trasa je stanovená aj v smere hraničný priechod Trstená – Chyžné, Dolný Kubín, Ružomberok, Banská Bystrica, Zvolen, hraničný priechod Šahy – Parassapuszta.

Pre trasu Rakúsko/Maďarsko – Poľsko je koridor stanovený v smere hraničný priechod (Bratislava-Jarovce – Kittsee/Čunovo – Rajka), Bratislava, Nové Mesto nad Váhom, Žilina, Martin, Dolný Kubín, hraničný priechod Trstená – Chyžné. Tiež v smere hraničný priechod (Bratislava -Jarovce – Kittsee/Čunovo – Rajka), Bratislava, Nové Mesto nad Váhom, Žilina, Kysucké Nové Mesto, Čadca, hraničný priechod Skalité – Zwardoň. Pre trasu Maďarsko – Poľsko je povolené ísť v smere hraničný priechod Šahy – Parassapuszta, Zvolen, Banská Bystrica, Ružomberok, Dolný Kubín, hraničný priechod Trstená – Chyžné alebo v smere hraničný priechod Milhosť – Tornyosnémeti, Košice, Prešov, Giraltovce, Svidník, hraničný priechod Vyšný Komárnik – Barwinek.

Pre trasu Česká republika – Rakúsko/Maďarsko je povolená trasa po D2 v smere hraničný priechod Břeclav-Brodské, Bratislava, hraničný priechod (Bratislava-Jarovce – Kittsee/Čunovo – Rajka). V opačnom smere, Rakúsko/Maďarsko – Česká republika, je stanovená trasa po D2 v smere hraničný priechod (Bratislava-Jarovce – Kittsee/Čunovo – Rajka), Bratislava, hraničný priechod Břeclav-Brodské.

- Reklama -