Baránek: Brachiálny nátlak na očkovanie? To môže vzniknúť len v hlave zločinného psychopata

0
politický analytik Ján Baránek (Autor: archív J.B.)

“Toto už nie je sloboda. Toto je normálny, brutálny nátlak,” komentuje najnovšie zámery vlády o zvýhodňovaní očkovaných politický analytik Ján Baránek. “Toto môže vzniknúť len v hlave zločinného psychopata,” hovorí.

Čo hovoríte na zmeny, ktoré Slovensko čakajú pre covid-19? Aby sa predišlo pandémii covid-19 vláda predostrela nové pravidlá, ktoré výrazne okliešťujú možnosti nezaočkovaných ľudí oproti ľuďom, ktorí zaočkovaní sú a musím povedať, že z pohľadu práva človeka ide o mimoriadne citlivé záležitosti.

Je to taká novodobá totalita. Totiž, treba si uvedomiť jednu vec, že sú to podmienečne schválené vakcíny, ktoré sú stále v druhom až štvrtom štádiu testovania. Neberie za ne zodpovednosť výrobca, neberie za ne zodpovednosť lekár alebo zdravotník, ktorý vám ich pichne, neberie za ne zodpovednosť štát. A práve preto vás nikto nemôže žiadnou formou nátlaku nútiť, aby ste sa vystavili očkovaniu týmito podmienečne schválenými vakcínami. Na to sme prijali po 2. svetovej vojne aj takzvaný Norimberský kódex, ktorý presne vychádzal z toho, že nacisti robili na ľuďoch pokusy bez ich súhlasu. Je tam jasne definované, že ochrana zdravia jednotlivca je nad ochranou zdravia celku. A toto, čo tu politici robia, je nátlak, nátlak na to, aby sa nezaočkovaní dali očkovať.

Výrazne sa menia podmienky pre pendlerov. “Do 31. júla 2021 je možné použiť inštitút pendlera za podmienky pravidelného RT-PCR testu, ktorý nie je starší ako 7 dní. Od 1. augusta sa budú pendleri riadiť režimom pre plne zaočkované a ostatné osoby,” je uvedené v návrhu.

Čo sa týka pendlerov, keď niekto býva v rakúskom Kitsee alebo v maďarskej Rajke napríklad, bude musieť byť zaočkovaný, inak nebude môcť prechádzať hranice a to je už brutálny nátlak na tých ľudí. Takisto na dovolenkárov. Celá Európa sa otvára, Veľká Británia zrušila očkovacie pasy, 24 štátov USA detto, Singapur najnovšie oznámil, že to tiež ruší. Európa sa otvára, Chorvátsko ruší opatrenia a Slovensko ich sprísňuje!

Argumentom je delta variant, ktorý, paradoxne vedci ako Ivan Bošňák z Dáta bez pátosu alebo analytik Mesík podľa dát ako pandemickú hrozbu spochybnili. Očkovanie je dokonca 75x rizikovejšie ako delta variant z pohľadu dát. Čo vy na to?

Áno, my sa stále bavíme o opatreniach pre chorobu, kde delta variant má smrtnosť 1 až 2 promile. Bežná sezónna chrípka má pritom smrtnosť mnohonásobne vyššiu, 1 až 2 percentá, obyčajná sezónna chrípka. Tento prístup, tento nátlak spôsobí obrovské škody a hlavne, vyvoláva presne opačnú reakciu ako politici chcú dosiahnuť. Aj z môjho okolia poznám veľa ľudí, ktorí už váhali, že sa asi dajú predsa očkovať, ale po tomto, čo nastalo, mi povedali, že oni sa nedajú očkovať. Protestne sa tí ľudia nedajú očkovať. Neuveriteľne zbytočne to tu celé šponujú. Toto sú totalitné praktiky, čo tu oni robia. Totalitné praktiky, ale to ani komunisti si nedovolili vyvíjať takýto tlak na obyvateľstvo.

Je pravda, že vláda v stredu schválila z pohľadu ústavy a dobrovoľnosti očkovania absolútne ohromujúci návrh, aby boli výhody pre zaočkovaných zakotvené v zákone. Parlament to má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní. A tu vyvstáva logická otázka – kde je právo na slobodu rozhodnúť sa garantované ústavou?

Toto už nie je sloboda. Toto je normálny, brutálny nátlak. Tu bude musieť zasiahnuť generálny prokurátor a bude to musieť niekto dať na ústavný súd, alebo aj do zahraničia. Lebo toto, čo tu robia, je nastoľovanie totality. Je to neprípustné. Experimentálne vakcíny nikomu neumožňujú robiť na ľudí nátlak, že si to musia dať. Poviem príklad – keby ste išli s dieťaťom na reťazový kolotoč a kolotočiar povie, že nevie zaručiť, že sa reťaz neutrhne, tak asi by ste tam to dieťa nedali… Použil som primitívny príklad, aby ľudia pochopili, čo od nás chcú.

Čo je ešte diskutabilné – má sa to vzťahovať na deti od 12 rokov, pričom deti rizikovou skupinou covid-19 neboli a nie sú.

To je zverstvo. Je to neslýchané.

Tušíte, kde na tieto nápady vláda – lebo ide to z vlády bez objasnení, len s nálepkou delta vírus – chodí?

Ja vám poviem ako to je… To sú psychopati. Toto môže vzniknúť len v hlave zločinného psychopata. Tu už sa jeden zločin stal, s celoplošným testovaním. Upozorňoval som na to už vtedy, potvrdilo sa to – máme 12 600 mŕtvych. Nórsko a Fínsko nemajú ani tisíc obetí, pričom počtom obyvateľov sú to porovnateľné krajiny a klíma je tam omnoho priaznivejšia na šírenie vírusu. Takže tu sa stal jeden zločin a teraz robia ďalší zločin, keď sa robí brachiálny nátlak na obyvateľov tejto krajiny, aby podstúpili očkovanie podmienečne schválenou experimentálnou vakcínou, za ktorú nikto nenesie zodpovednosť. To je podľa mňa fašizmus a inak sa to pomenovať nedá.

- Reklama -