Premiér Heger verí, že parlament „podrží” Matoviča vo funkcii ministra

0
predseda vlády Eduard Heger (Foto: SITA/Branislav Bibel)

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) je dôležitý člen vlády, líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a človek, ktorý v minuloročných parlamentných voľbách porazil Roberta Fica (Smer-SD). Vo videu na sociálnej sieti to povedal predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO), ktorý je dnes v poľských Katowiciach na samite Vyšehradskej štvorky (V4). Matovičovi pri dnešnom odvolávaní v parlamente vyjadril svoju podporu a verí, že parlament ho vo funkcii „podrží”.

„Je pre mňa veľmi dôležité, aby bola vláda stabilná, preto sa chcem poďakovať koaličným partnerom, ktorí odolali pokusom opozície rozbiť nás. Verím tomu, že to tak ostane aj pri dnešnom hlasovaní a povýšime spoločné dobro Slovenska nad akékoľvek osobné spory,” uviedol premiér.

Dnes sa začalo rokovanie mimoriadnej schôdze, na ktorej Matovič čelí odvolávaniu z funkcie. Zvolanie schôdze iniciovali nezaradení poslanci Národnej rady SR (NR SR) a členovia strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD). Návrh odovzdali do podateľne parlamentu v pondelok 28. júna. Líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini to zdôvodnil tým, že Matovič nezvláda výkon svojej funkcie ministra, rovnako ako nezvládol výkon premiérskeho mandátu. Pod zvolanie mimoriadnej schôdze sa podpísalo 39 poslancov parlamentu.

- Reklama -