Mimoriadna schôdza k odvolávaniu Matoviča sa presunula

0
minister financií SR Igor Matovič (Foto: SITA/Branislav Bibel)

Mimoriadna schôdza, na ktorej chcela skupina poslancov Národnej rady SR (NR SR) odvolávať Igora Matoviča (OĽaNO) z funkcie ministra financií, sa dnes konať nebude. Plénum totiž ani na dvakrát nebolo uznášaniaschopné, prezentovalo sa iba 53 členov zákonodarného orgánu. Podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽaNO) stanovil nový termín mimoriadnej schôdze na stredu 30. júna o 12:00. Ešte predtým bude plénum od 9:00 pokračovať v rokovaní riadnej 32. schôdze.

Zvolanie schôdze iniciovali nezaradení poslanci NR SR a členovia strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD). Návrh odovzdali do podateľne parlamentu v pondelok 28. júna. Líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini to zdôvodnil tým, že Matovič nezvláda výkon svojej funkcie ministra, rovnako ako nezvládol výkon premiérskeho mandátu. Pod zvolanie mimoriadnej schôdze sa podpísalo 39 poslancov parlamentu.

Sprava: Minister financií SR Igor Matovič a minister vnútra SR Roman Mikulec pred začatím rokovania mimoriadnej 34. schôdze Národnej rady SR o návrhu skupiny poslancov na vyslovenie nedôvery podpredsedovi vlády SR a ministrovi financií SR Igorovi Matovičovi. Bratislava, 29. jún 2021. (Foto: SITA/Jana Birošová)
- Reklama -