Kollár: Matoviča treba odvolať z funkcie ministra skôr, ako napácha škody na rozpočte

0
poslanec NR SR Miroslav Kollár (Spolu) Foto: SITA/Branislav Bibel

Nezaradený poslanec Národnej rady SR (NR SR) a člen strany Spolu – občianska demokracia (Spolu) Miroslav Kollár podporí odvolanie ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO). Uviedol to vo svojom profile na sociálnej sieti s tým, že „každý deň Matoviča vo vláde zvyšuje šance na návrat starého a nového Smeru.” Podotkol, že je dlhodobo presvedčený, že Matovič nie je spôsobilý viesť akýkoľvek rezort, nieto ešte mimoriadne dôležitý rezort financií.

„Matoviča treba odvolať z funkcie ministra skôr, ako napácha škody na rozpočte, či nastavení daní a odvodov,” zdôraznil Kollár.

“Človek, ktorý netuší, ako napísal svoju diplomovku a ktorý sa chváli tým, že nečítal zmluvu na nákup vakcíny Sputnik, sa nikdy nemal stať ministrom financií. Videli sme, aký chaos dokázal Igor Matovič vyrobiť, keď neúspešne viedol boj proti pandémii. Je našou povinnosťou urobiť všetko, čo sa dá, aby podobné škody nemohol napáchať aj v našich verejných financiách,” doplnil.

Nezaradení poslanci NR SR a členovia strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) dnes odovzdali do podateľne parlamentu návrh na odvolanie ministra financií. Predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini to zdôvodnil tým, že Matovič nezvláda výkon svojej funkcie ministra rovnako ako nezvládol výkon premiérskeho mandátu. Pod zvolanie mimoriadnej schôdze k vysloveniu nedôvery ministrovi financií sa podpísalo 39 poslancov parlamentu.

- Reklama -