Autodopravcovia hrozia opätovnými protestami na slovenských cestách

0
Stanislav Skala, predseda Únie dopravcov Slovenska ( Foto: SITA/Jana Birošová)

Autodopravcovia hrozia opätovnými protestami na slovenských cestách. Ako dôvod uviedli šéf Únie autodopravcov Slovenska (UNAS) Stanislav Skala a prezident Asociácie Žltý Anjel Marián Urge bezvýsledné rokovanie s ministrom dopravy Andrejom Doležalom. Nespokojní sú aj s nečinnosťou ministerstiev financií a hospodárstva pri riešení problémov autodopravcov spôsobených koronakrízou.

Keďže podľa Stanislava Skalu sa doteraz nevyriešila otázka znižovania nákladov pre dopravcov, znova žiadajú rezorty financií, dopravy a hospodárstva o možnosť rokovať za jedným stolom s cieľom čo najskôr vyriešiť aktuálnu zlú situáciu autodopravcov.

„Žiadame, aby sa začali riešiť problémy dopravcov,” zdôraznil Stanislav Skala s tým, že autodopravcovia očakávajú znižovanie vratky spotrebnej dane, prípadne cestnej dane, ale aj mýta. Okrem toho UNAS očakáva od štátu finančnú pomoc pre dopravcov. „Nakoľko naše problémy by malo riešiť ministerstvo dopravy, tak žiadame ministra dopravy, aby okamžite odvolal generálneho riaditeľa sekcie cestnej dopravy a pozemných komunikácii Petra Vargu,” dodal Stanislav Skala.

- Reklama -