Ledecký: Komunikovali sme výhrady k Remišovej. Drvivá väčšina členov Za ľudí z východu žiada snem

0
Archív. Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Veronika Remišová (Za Ľudí) a Vladimír Ledecký (Za Ľudí) Foto: TASR

Krajské predsedníctva strany Za ľudí v Prešove a Košiciach schválili uznesenie, ktorým žiadajú o zvolanie mimoriadneho snemu strany, a to v prvý septembrový týždeň. Informoval o tom poslanec Národnej rady SR (NR SR) a predseda Prešovského predsedníctva Za ľudí Vladimír Ledecký. V Prešove rokovalo predsedníctvo v stredu 23. júna, v Košiciach minulý týždeň.

„Krajské predsedníctvo Prešovského kraja zasadlo už druhýkrát v priebehu posledného mesiaca a po druhýkrát jasne komunikovalo svoje výhrady k smerovaniu strany pod vedením predsedníčky Veroniky Remišovej. Krajské predsedníctvo sa opakovane jasnou väčšinou uznieslo o zvolaní mimoriadneho snemu, a to v prvý septembrový týždeň 2021,” ozrejmil Ledecký.

Verí, že predsedníctvo strany Za ľudí „neodignoruje jasnú požiadavku na zvolanie mimoriadneho snemu drvivej väčšiny členov a okresných predsedov z východného Slovenska”. „Neviem koľkokrát ešte budeme musieť ako krajské predsedníctva zasadnúť, aby boli požiadavky členov a okresných predsedov vypočuté,“ dodal koaličný poslanec.

Podľa podpredsedníčky strany a poslankyne parlamentu Viery Leščákovej sa viaceré okresné organizácie strany v Košickom a Prešovskom kraji ohradili voči netransparentným praktikám a opätovnému porušovaniu stanov na dvoch krajských snemoch v Košiciach a Prešove. Výhrady členov a funkcionárov strany voči porušovaniu stanov boli komunikované vedeniu strany, ktoré sa nimi bude zaoberať.

„Uznesenia boli prijaté v rozpore so stanovami, bez širokej diskusie s členmi, viaceré okresné organizácie namietali postupy pri organizácií snemov a prijímaní uznesení v rozpore so stanovami strany. Zároveň boli vyjadrené aj výhrady a nespokojnosť s vedením Košického krajského predsedníctva aj samotným krajským predsedom,“ konštatovala Leščáková, ktorá v strane zodpovedá za koordináciu regionálnych štruktúr. Viacerí okresní predsedovia sa podľa jej slov obrátili so sťažnosťou písomne aj na predsedníctvo strany.

Podpredsedníčka Za ľudí zdôraznila, že namiesto porušovania pravidiel je potrebné až do konania riadneho termínu snemu pokojne a bez nátlaku diskutovať na všetkých úrovniach strany a pracovať.

- Reklama -