Vláda odobrila aktuálny zoznam krajín podľa epidemickej situácie

0
Eduard Heger, premiér (Foto: SITA/Branislav Bibel)

S účinnosťou od pondelka 28. júna sa mení rozdelenie krajín sveta podľa aktuálnej rizikovosti s ohľadom na ich národnú epidemickú situáciu. Vyplýva to z návrhu aktualizácie krajín sveta podľa aktuálnej rizikovosti, ktorý vláda odobrila na svojom dnešnom stretnutí.

Medzi zelené krajiny, teda tie s najnižším rizikom nákazy, patrí Andorra, Austrália, Belgicko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Chorvátsko, Cyprus, Česko, Čínska ľudová republika, Dánsko, Estónsko, Faerské ostrovy, Fínsko, Francúzsko, Grécko, Grónsko a Holandsko. Ďalej Hong Kong, Írsko, Island, Izrael, Japonsko, Južná Kórea, Lichtenštajnsko, Litva, Lotyšsko, Luxembursko, Macau, Maďarsko, Malta, Monako, Nemecko, Nórsko a Nový Zéland. K zeleným krajinám patrí aj Poľsko, Rakúsko, Rumunsko, San Maríno, Severné Macedónsko, Singapur, Slovinsko, Vatikán, Španielsko, Švajčiarsko, Švédsko, Taiwan a Taliansko.

Medzi červené krajiny patrí Albánsko, Arménsko, Azerbajdžan, Bielorusko, Čierna hora, Gruzínsko, Jordánsko, Kanada, Kosovo, Kuba a Libanon. Tiež Moldavsko, Portoriko, Srbsko, Spojené štáty americké, Tunisko, Turecko a Ukrajina. Medzi čierne krajiny patria všetky ostatné, ktoré sa nenachádzajú na zelenom a červenom zozname.

- Reklama -