Výrobca poľnohospodárskych vozidiel CNH Industrial kupuje firmu Raven Industries podnikajúcu v oblasti autonómnych technológií

0
Foto: cnhindustrial.com

Taliansko-americká spoločnosť CNH Industrial, ktorá je výrobcom poľnohospodárskych vozidiel, kupuje 100 percent akcií americkej firmy Raven Industries pri cene 58 dolárov za akciu. Spoločnosť CNH Industrial v pondelok vyjadrila očakávanie, že akvizícia za 2,1 miliardy dolárov ju posunie vpred pri inovácii autonómnych technológií v oblasti poľnohospodárskych vozidiel.

Kúpa firmy Raven Industries bude financovaná hotovosťou, uviedla CNH Industrial. Transakciu by mali dokončiť do záveru tohto roka. Akvizíciou sa CNH Industrial dostane do pozície väčšieho vplyvu na globálny trh poľnohospodárskych strojov pridaním „silných inovatívnych schopností a v oblasti autonómnej a presnej poľnohospodárskej techniky,” uviedla firma vo vyhlásení.

„Precízne poľnohospodárstvo a autonómnosť sú hlavnými zložkami našej stratégie, ktorej cieľom je pomôcť našim poľnohospodárskym zákazníkom dosiahnuť ďalšiu úroveň produktivity a odomknúť skutočný potenciál ich pôsobenia,” vyhlásil Scott Wine, generálny riaditeľ CNH Industrial.
(1 EUR = 1,1891 USD)

- Reklama -