Česko: Dvaja mŕtvi po úniku chemikálií v čističke v Plzni

0
Ilustračná snímka. Foto: TASR

V areáli čističky odpadových vôd v českej Plzni v piatok unikli chemikálie. Na mieste zasahujú záchranári, policajti aj hasiči. Sanitky odviezli do nemocnice štyroch zamestnancov v kritickom stave, dvaja z nich zraneniam podľahli. Informuje o tom portál Novinky.cz, podľa ktorého v čističke unikol sírovodík.

Chemikálie podľa hasičov unikli vo vnútri objektu. Hovorca hasičov Petr Poncar uviedol, že tam namerali zvýšené hodnoty sírovodíka a vyššie čísla zaznamenali aj u siričitanov. „Zasiahnutých bolo sedem ľudí, z ktorých traja objekt včas opustili a štyroch resuscitovali záchranári,“ informoval Poncar. Hovorkyňa záchranky Mária Svobodová spresnila, že chemikálie zasiahli mužov vo veku 40 až 60 rokov.

Na mieste sú aj hasičskí špecialisti s laboratóriom. „Hasiči sa radia s technológmi, akým spôsobom zamedziť ďalšiemu vývinu chemikálií a ako potom odpad zlikvidovať,“ povedal tiež Poncar. Hasiči ešte pátrajú v objekte, aby sa uistili, že tam nie sú ľudia, a tiež chcú otvoriť dvere, s ktorými sa dosiaľ nedalo hnúť.

- Reklama -