Kandidáti na šéfa policajnej inšpekcie sa môžu hlásiť do konca júla

0
minister vnútra Roman Mikulec (Foto: SITA/ Ľudovít Vaniher)

Ministerstvo vnútra vyhlásilo výberové konanie na post riaditeľa Úradu inšpekčnej služby MV SR. Ako rezort informuje v tlačovej správe, žiadosti uchádzačov s požadovanou dokumentáciou prijímajú do 31. júla.

„Od uchádzača o kreslo šéfa inšpekčnej služby sa okrem bezúhonnosti vyžadujú najmenej desaťročné skúsenosti v službe kriminálnej polície alebo v inšpekčnej službe, prípadne v Zbore väzenskej a justičnej stráže, alebo prokurátorská prax v trestnom konaní a tiež najmenej päťročná riadiaca prax v niektorej z týchto oblastí,” zdôrazňuje ministerstvo vnútra. Riadiace, organizačné a kontrolné schopnosti, odbornosť, skúsenosti a bezúhonnosť uchádzačov bude podľa rezortu posudzovať komisia vytvorená zo zástupcov ministerstva vnútra, polície, policajnej inšpekcie, Generálnej prokuratúry SR, Akadémie Policajného zboru a zo zástupcov policajných odborov. „Miesto v komisii budú mať aj rezorty spravodlivosti a financií, keďže podľa súčasnej legislatívy sa Úrad inšpekčnej služby zaoberá aj podnetmi na postupy príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže a kriminalistov finančnej správy,” uviedol rezort.

Vedením policajnej inšpekcie je momentálne poverený Peter Scholz. Bývalý riaditeľ Adrián Szabó bol odvolaný po tom, čo ho Národná kriminálna agentúra obvinila zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a prijímania úplatku. Momentálne je stíhaný väzobne.

- Reklama -