Parlament dnes s europoslancami, riešiť bude aj živnosti

0
poslanci NRSR počas rokovania (Foto: TASR)

V Národnej rade SR (NR SR) dnes po hlasovaní o 11:00 vystúpia slovenskí europoslanci. Na svoje vystúpenie budú mať najviac 10 minút. Po nich budú môcť poslanci NR SR, s rovnakým časovým limitom, položiť europoslancom otázky. Poslanci Európskeho parlamentu (EP) budú mať k dispozícii dve minúty na odpoveď. Diskutovať majú o Konferencii o budúcnosti Európy. Druhý rokovací deň 32. schôdze parlamentu je od 9:00.

Plénum má tiež prerokovať novelu zákona o živnostenskom podnikaní z dielne ministerstva vnútra. Právnou úpravou sa majú zmierniť požiadavky na predkladanie údajov pri ohlasovaní živnosti. Ide o rozšírenie princípu „jedenkrát a dosť” využívaním už poskytnutých informácií z dostupných zdrojov informačných systémov verejnej správy a údajov známych z doterajšej úradnej činnosti. Novelou sa má okrem iného znížiť počet remeselných živností.

Zákonodárny zbor by mal vysloviť súhlas so Zmluvou medzi Slovenskou republikou a Ukrajinou o zmene a doplnení Zmluvy medzi Slovenskou republikou a Ukrajinou o malom pohraničnom styku z 30. mája 2008. Zmeniť sa má to, že povolenie na malý pohraničný styk na ukrajinskej zmluvnej strane bude vydávať Veľvyslanectvo Ukrajiny v Slovenskej republike, Bratislava. Ustanovenie je potrebné zmeniť z dôvodu, že Generálny konzulát Ukrajiny v Prešove bol zrušený.

- Reklama -