Parlament pokračuje v odvolávaní ministra vnútra

0
Zľava v popredí: Minister financií SR Igor Matovič, ministerka investícií a regionálneho rozvoja Veronika Remišová, predseda vlády SR Eduard Heger, podpredseda vlády SR pre legislatívu Štefan Holý a minister hospodárstva SR Richard Sulík počas rokovania mimoriadnej 31. schôdze Národnej rady SR k vysloveniu nedôvery ministrovi vnútra SR Romanovi Mikulcovi. (Foto: SITA/ Ľudovít Vaniher)

Mimoriadna schôdza Národnej rady SR (NR SR), na ktorej čelí minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) odvolávaniu z funkcie, od 9:00 pokračuje. Do rozpravy je ešte písomne prihlásená približne desiatka členov zákonodarného zboru. Potom dostanú možnosť prihlásiť sa ústne. V rozprave počas utorka 15. júna vystúpili v pléne viacerí členovia kabinetu na čele s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO). Ministrovi vyjadrilo podporu hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a strany Sloboda a Solidarita (SaS) a Za ľudí. Naopak, za jeho odvolanie budú hlasovať koaliční poslanci z hnutia Sme rodina Peter Pčolinský a Adriana Pčolinská.

Samotný Mikulec cíti dôveru vlády a poslaneckých klubov koaličných strán. Schôdzu iniciovala strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD). V odôvodnení návrhu opoziční poslanci uvádzajú, že medializované udalosti potvrdzujú, že minister vnútra nezvláda riadenie tohto rezortu.

- Reklama -