Heger: Odvolávanie Mikulca je absurdné, s Pčolinským si vydiskutoval postoje

0
predseda vlády Eduard Heger (Foto: SITA/Jana Birošová)

Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) považuje konanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej má byť Roman Mikulec (OĽaNO) odvolávaný z funkcie ministra vnútra, za absurdné. Povedal to po dnešnom rokovaní vlády, na ktorom kabinet neodsúhlasil návrh poslancov Národnej rady SR (NR SR) na vyslovenie nedôvery Mikulcovi. Vo svojom stanovisku k návrhu skupiny poslancov vláda uviedla, že vníma tento dokument ako súčasť politického boja, ako prejav obsahovej prázdnosti navrhovateľov, ale zároveň aj ako vážny útok na princípy právneho štátu.

„Dnešné rozhodnutie je signálom toho, že vláda drží spolu a je súdržná. Nerozumiem tomu, prečo sa opozičné strany sťažujú na ministra vnútra, keďže súčasná vláda spravila to, čo sľúbila, a teda rozviazala ruky orgánom činným v trestnom konaní,” uviedol premiér.

Za odvolanie Mikulca z funkcie bude na parlamentnej schôdzi, ktorá sa začína v utorok 15. júna o 9:00, hlasovať aj predseda poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Peter Pčolinský, ktorý je bratom väzobne stíhaného exriaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského.

Mikulec už totiž nemá Pčolinského dôveru. Heger po rokovaní vlády ozrejmil, že sa s Pčolinským osobne stretol a dobre sa porozprávali. „Pánovi Pčolinskému som povedal, že takéto hlasovanie je v rozpore s koaličnou zmluvou a nemalo by sa udiať. Na druhej strane mi však vysvetlil unikátnu situáciu, v ktorej sa nachádza, keďže jeho brat je vo väzbe a chce mu takýmto postojom vyjadriť solidaritu,” dodal predseda vlády.

- Reklama -