Za šéfa advokátskej komory opätovne zvolili Viliama Karasa

0
Viliam Karas

 Za predsedu Slovenskej advokátskej komory (SAK) bol opätovne zvolený Viliam Karas. Informovala o tom hovorkyňa SAK Alexandra Donevová. Karas bol vo funkcii už od začiatku roku 2021, keď vystriedal bývalého ministra spravodlivosti Tomáša Boreca. Karasa vo funkcii potvrdili na konferencii, ktorá sa konala v piatok 11. júna. Osobne alebo online sa na nej zúčastnilo 1138 advokátov.

„Dnes sme svedkami rozvratu inštitúcií, rozvratu procesov a straty dôvery v inštitúcie garantujúce právny štát. Poctivým riešením je návrat ku koreňom, k zmyslu a étosu, ktoré jednotlivé inštitúcie a štátne orgány majú reprezentovať,” povedal Karas.

Členovia SAK si na konferencii zvolili aj nových členov Revíznej a Disciplinárnej komisie a Odvolacej disciplinárnej komisie SAK. Revízna komisia podáva návrh na začatie disciplinárneho konania advokáta, ak dospeje k záveru, že sa disciplinárne previnil. O návrhu rozhoduje disciplinárny senát. Proti rozhodnutiu disciplinárneho senátu je možné podať odvolanie, o ktorom rozhoduje odvolací disciplinárny senát.

- Reklama -