Rezort obrany vykonáva prieskum trhu k obstarávaniu pásových obrnených vozidiel CV-90

0
Pásové obrnené vozidlo CV-90 spoločnosti BAE Systems Hägglunds počas testovania technických vlastností, funkčných parametrov a praktických ukážok v jazde a streľbe vo Vojenskom technickom a skúšobnom ústave na Záhorí v rámci pokračujúceho prieskumu trhu Ministerstva obrany SR s cieľom obstarať nové pásové bojové obrnené vozidlá ako náhradu zastaranej techniky mechanizovaných jednotiek ozbrojených síl. Bratislava, 10. jún 2021. (Foto: SITA/Ministerstvo obrany SR)

Vo Vojenskom a technickom skúšobnom ústave (VTSÚ) Záhorie pokračuje prezentácia bojovej techniky, ktorej cieľom je prieskum trhu k obstarávaniu nových pásových bojových obrnených vozidiel. Na Záhorí dnes preto odprezentovali tri varianty pásového obrneného vozidla CV-90 spoločnosti Spoločnosť BAE Systems Hägglunds. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany SR (MO SR) Martina Kovaľ Kakaščíková.

Na dnešnej prezentácii sa zúčastnili aj minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO), štátny tajomník rezortu obrany Marian Majer, náčelník Generálneho štábu OS SR Daniel Zmeko, národný riaditeľ pre vyzbrojovanie MO SR Jozef Zekucia a aj predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa (OĽaNO).

„To, že vojaci potrebujú novú a spoľahlivú techniku, je nespochybniteľné. Proces obstarania však musí ísť ruka v ruke s transparentnosťou a efektívnosťou, preto ukážky, na ktorých sa vojaci môžu s ňou zoznámiť, považujem za veľmi dôležité, keďže práve im bude v budúcnosti slúžiť pri plnení úloh,“ ozrejmil Naď. Doplnil, že hlavnými kritériami pre výber budú požiadavky OS SR, transparentný proces obstarania a zapojenie domáceho obranného priemyslu.

- Reklama -