V. Británia: Denný počet nákazy koronavírusom stúpol najvyššie od konca februára

0
Britský minister zdravotníctva Matt Hancock uviedol, že delta variant, ktorý sa stáva dominantným variantom koronavírusu vo Veľkej Británii, je o 40% nákazlivejší v porovnaní s existujúcimi kmeňmi v krajine. (Foto: SITA/ AP Photo/Matt Dunham)

Veľká Británia v stredu informovala, že za uplynulých 24 hodín odhalila najvyšší denný počet prípadov nákazy koronavírusom od konca februára. Signalizuje to, že v krajine sa šíri takzvaný indický variant vírusu. Podľa vládnych údajov v krajine pribudlo 7 540 nových infekcií, čo bolo najviac od 26. februára. Počet nákaz v Británii sa zvyšuje už niekoľko týždňov v dôsledku variantu, ktorý prvýkrát identifikovali v Indii. Existujú preto obavy, že tento rast opäť vyvolá tlak na zdravotnícky systém.

Do nemocníc vo Veľkej Británii prijali ďalších 123 ľudí so symptómami po nákaze koronavírusom. Celkový počet hospitalizovaných v krajine s ochorením COVID-19 tak stúpol na 1 024. Počet obetí ochorenia sa zvýšil o šesť na celkových 127 860.

Zdravotnícki odborníci dúfajú, že rýchla vakcinácia preruší súvislosť medzi počtom nových nákaz a úmrtí. V utorok v Británii dostalo prvú dávku vakcíny proti koronavírusu ďalších takmer 140-tisíc ľudí a viac ako 310-tisíc dostalo druhú dávku. Počet úplne zaočkovaných Britov sa zvýšil na viac ako 28,5 milióna a najmenej jednu dávku očkovacej látky dostalo už viac ako 40,7 milióna obyvateľov krajiny.

Informácie pochádzajú z webstránky news.sky.com a agentúry AP.

- Reklama -