Kolíková sa zo Za ľudí nechystá odísť

0
ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) Foto: TASR

Ministerka spravodlivosti a podpredsedníčka strany Za ľudí Mária Kolíková neodchádza zo strany ani z koalície. Napísala to vo svojom profile na sociálnej sieti s tým, že cíti zodpovednosť za stranu a za ľudí v nej, „pretože je tam množstvo kvalitných ľudí, ktorých si vážim a ktorí pre stranu aj pre ľudí urobili kopec dobrej roboty”. Rovnako podľa svojich slov cíti zodpovednosť za štvorkoalíciu s početnou podporou a legitimitou v parlamente, ako ju na začiatku poskladali. Tvrdí, že vždy bojovala za zachovanie štvorkoalície.

“Čo sa týka vnútrostraníckej situácie, v tomto je môj názor konzistentný. Východisko vidím v zvolaní snemu, ktorý dá legitimitu či už novému alebo súčasnému vedeniu strany. Toto môže pomôcť stabilite a jednote strany,” uviedla Kolíková.

Kolíková verí, že prioritami strany a vlády ostáva fungujúci právny štát a efektívna justícia. “Mnoho som už v tejto oblasti urobila, či už je to efektívnejšie zaisťovanie majetku, zriadenie Najvyššieho správneho súdu, reformu zloženia Súdnej rady, hlbšiu kontrolu majetkových pomerov sudcov, nové trestné činy prikrmovania a ohýbania práva. Teraz nás čaká veľká reforma súdnej mapy, ktorá je pripravená. Ak chcem presadiť takúto vážnu reformu justície, potrebujem silnú a jednoznačnú podporu z vlády a z parlamentu od koaličných partnerov. A som rada, že takúto silnú podporu cítim od premiéra a od koaličných partnerov. Osobitne ju samozrejme cítim od kľúčovej väčšiny poslancov našej strany Za ľudí, čo si veľmi vážim,” vyhlásila Kolíková.

- Reklama -