Mikulec má podporu hnutia OĽaNO a strany Za ľudí

0
minister vnútra SR Roman Mikulec (Foto: SITA/Kancelária Národnej rady SR)

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) má podporu aj poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a strany Za ľudí. Obaja koaliční partneri teda nebudú s opozíciou hlasovať za jeho odvolanie z funkcie. Uviedli to Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽaNO a tlačové oddelenie Za ľudí.

Mikulec podľa hnutia OĽaNO dôsledne háji verejný záujem a je zárukou nezávislosti polície. „Pokiaľ sa niekto domnieva, že je v moci ministra vnútra akokoľvek ovplyvňovať vyšetrovanie či prepúšťanie z väzby podozrivých osôb, je na veľkom omyle. Tieto časy definitívne skončili. Orgány činné v trestnom konaní pracujú nezávisle a bez politických vplyvov,” priblížilo OĽaNO v stanovisku.

Podpredseda Národnej rady SR (NR SR) Gábor Grendel (OĽaNO) v tejto súvislosti uviedol, že v koalícii môžu existovať výhrady k práci ministrov, ale hlasovať za odvolanie člena vlády na návrh opozície je podľa neho za čiarou. „Ak sa také niečo stane v prípade Romana Mikulca, nemali by sme to prejsť mlčaním,” napísal vo svojom profile na sociálnej sieti.

Zvolanie mimoriadnej schôdze k odvolávaniu Mikulca z funkcie iniciovala opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD). Konať by sa mala na budúci týždeň. Spravodajský web aktuality.sk dnes prišiel s informáciou, že za odvolanie Mikulca z funkcie bude hlasovať aj koaličný poslanec a predseda poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Peter Pčolinský. Minister vnútra totiž nemá jeho dôveru. Hnutie OĽaNO nechcelo tieto výroky poslanca Pčolinského nateraz komentovať.

- Reklama -