Pčolinský bude hlasovať s opozíciou za odvolanie Mikulca z funkcie

0
Na snímke poslanec NR SR Peter Pčolinský z hnutia Sme rodina (Autor: TASR)

 Predseda poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Peter Pčolinský bude v parlamente hlasovať za odvolanie Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie ministra vnútra. Informuje o tom spravodajský portál aktuality.sk. Pčolinský je bratom väzobne stíhaného exriaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského.

„Moju dôveru nemá, ja osobne budem hlasovať za odvolanie. V klube sú na to rôzne názory, poradíme sa, ale ja som rozhodnutý hlasovať za jeho odvolanie,“ uviedol Pčolinský pre aktuality.sk. So zvyškom koalície zatiaľ o svojom postoji nediskutoval, hoci predpokladá, že sa tak udeje.

Hnutie Sme rodina neskrýva, že proti Mikulcovi má výhrady. V nedeľu o nich v diskusnej relácii TV Markíza Na telo hovoril minister práce a podpredseda hnutia Milan Krajniak. Podľa Krajniaka sa Mikulec stráca v tom, čo sa mu v rezorte deje. Minister práce sa domnieva, že nie je možné, aby jedni policajti zatýkali druhých. „Tak dobrý minister vnútra nekoná,“ myslí si Krajniak.

Zvolanie mimoriadnej schôdze k odvolávaniu Mikulca z funkcie iniciovala opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD). Konať by sa mala na budúci týždeň.

- Reklama -