Kolíková chce obnoviť debatu o súdnej mape. Drgonec jej neverí, ide jej vraj o milióny za budovy a nie súdnictvo

0
Mária Kolíková, ministerka spravodlivosti, Ján Drgonec, bývalý sudca Ústavného súdu SR (Koláž: pl.sk)

“Rozhodla som sa opäť stretnúť so sudcami jednotlivých súdov a rozprávať sa s nimi o ďalších plánoch s novou súdnou mapou,” vyhlásila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Pripomeňme, že Kolíkovej súdnu mapu sudcovia vo veľkom kritizovali a považovali ju za politické rozhodnutie ministerky. “Pripúšťam aj možné zmeny, ak by znamenali vylepšenie návrhu,” uviedla Kolíková na sociálnej sieti. Čo si o tom myslí bývalý sudca Ústavného súdu SR Ján Drgonec?

“Ministerka Kolíková toľkokrát proklamovala ochotu diskutovať o niečom a keď došlo na skutok, tak nebolo ho. Neverím teda, že o tomto by vážne diskutovala. Pokiaľ ide o sudcov, ktorí s tým nesúhlasia, podľa môjho názoru majú pravdu. Tá reforma je, jednoducho, blbá,” vyhlásil Drgonec pre ParlamentneListy.sk.

Podľa Drgonca súdna mapa nemá nič spoločné s reformou súdnictva. “Tu ide o odpredaj asi päťdesiatich súdnych budov a s tým nehnete, pretože to sú obrovské milióny, ktoré pani ministerku lákajú, lákajú jej poradcov, proste, lákajú všetkých ľudí, ktorí sú schopní nejakým spôsobom presadzovať svoje úmysly,” nedáva si Drgonec servítku pred ústa.

- Reklama -