Sulík avizuje príchod veľkých investorov a vznik 2 000 pracovných miest

1
minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku SR Richard Sulík (SaS) Foto: TASR

Na Slovensko by v blízkej budúcnosti mohli prísť veľkí investori. Na sociálnej sieti to naznačil minister hospodárstva Richard Sulík. Potenciálne spomenul vznik až 2 000 pracovných miest. Prvá časť by mala smerovať do priemyselného parku v Rimavskej Sobote. „Mám tam jedného investora vyhliadnutého, 800 až 1 000 pracovných miest, to keby klaplo, to by bolo výborné,” uviedol minister bez ďalších podrobností.

Ďalšie pracovné miesta by podľa neho mohli vzniknúť v priemyselnom parku Valaliky južne od Košíc. Tento projekt má na starosti MH Invest II. Podľa Sulíka majú v tejto lokalite rozpracovaného investora s vyše 1 000 pracovnými miestami. „Verte mi, na tomto robím, toto je moja osobná ambícia, aby sme na východ dotiahli pracovné miesta,” povedal.

Ministerstvo hospodárstva SR dlhodobo komunikuje, že chce v najbližších rokoch pripraviť najmenej jeden strategický priemyselný park. Hovorilo sa o východnom Slovensku, konkrétnu lokalitu však rezort zatiaľ nepotvrdil. Na otázky, či teda strategický park vznikne v lokalite obce Valaliky uviedol iba toľko, že k téme plánuje tlačové besedu.

- Reklama -

1 komentár

Comments are closed.