VIDEO Peugeot mieri k vodíku

0
Peugeot ako prvý výrobca sériovo vyrába vany s vodíkovými článkami. Foto: Peugeot

Vzhľadom na stúpajúcu požiadavku intenzívne znižovať lokálne emisie svojich vozidiel sa automobilka Peugeot stala jedným z prvých výrobcov, ktorý od roku 2021 ponúka v segmente kompaktných úžitkových vozidiel okrem vozidiel so spaľovacími a batériami napájanými elektrickými motormi aj elektrickú verziu poháňanú vodíkovými palivovými článkami.

Obrovské dvere umožňujú bezproblémovú manipuláciu s nákladom. Foto: Peugeot

Nový model Peugeot e-Expert Hydrogen prináša do sériovej výroby špeciálne pre koncern STELLANTIS vyvinutý stredne výkonný plug-in vodíkový elektrický systém s palivovými článkami.

Trh a zákazníci

V Európe sa ročne predá viac ako 750 000 vozidiel zo segmentu kompaktných úžitkových vozidiel. Model PEUGEOT Expert každoročne, od predstavenia v roku 2016, zvyšoval svoj trhový podiel. Spojením elektrického pohonu so schopnosťou natankovať za tri minúty vodík postačujúci na dojazd do vzdialenosti viac ako 400 km sa technológia vodíkových palivových článkov stáva odpoveďou na neustále rastúce množstvo komplexných požiadaviek a potrieb.

Vodík do budúcnosti

Nabitie vodíkom trvá tri minúty. Foto: Peugeot

Vodík v nádrži napája palivové články, ktoré vytvárajú elektrickú energiu potrebnú na pohon vozidla na dlhé vzdialenosti, zatiaľ čo vysokonapäťová batéria ponúka okrem iného energiu potrebnú na zaručenie dynamického výkonu. Celý systém je do vozidla zabudovaný tak, aby neboli potrebné kompromisy v oblasti objemu ani zaťaženia. Vodík sa stáva hlavným pilierom energetickej zmeny a začína sa oznamovať viacero medzinárodných projektov. Infraštruktúra sa vyvíja najmä v Európe a Európska aliancia pre čistý vodík plánuje do podpory tohto riešenia investovať približne 60 miliárd eur. 

Technológia novej generácie

Interiér vozidla je podobný ako v osobných autách. Foto: Peugeot

Vychádzajúc z platformy EMP2 (Efficient Modular Platform) je nový model Peugeot e-Expert Hydrogen plne elektrické vozidlo, spájajúce na palube dva druhy elektrickej energie – vodíkové palivové články a elektrický motor s permanentným magnetom a maximom výkonu 136 koní. Nový model ponúka dojazd do vzdialenosti 400 km podľa WLTP, pričom približne 50 km prejde vozidlo na energiu z vysokonapäťovej batérie. Tankovanie vodíka je rýchle a jednoduché, trvá iba tri minúty a slúži na to otvor v ľavom zadnom blatníku. Vozidlo pre zvýšenie bezpečnosti chodcov pri jazde v mestách do rýchlosti 30 km/h vydáva zvukový signál, ktorý vystríha, že sa blíži pri jazde vpred aj vzad. Na vysokonapäťovú batériu platí záruka na osem rokov alebo 160 000 km. Počas tohto obdobia poskytne batéria aspoň 70 percent svojej kapacity.

Obrovské dvere umožňujú bezproblémovú manipuláciu s nákladom. Foto: Peugeot

VIDEO

- Reklama -