Globálny predaj automobilky Kia v máji medziročne stúpol o 49,2 percenta

0
Foto: DomAlberts, Pixabay

Juhokórejská automobilka Kia Corporation v máji podľa predbežných výsledkov globálne predala 245 994 vozidiel, čo bol rast o 49,2 percenta v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka. Na domácom trhu výrobca áut predal 47 901 vozidiel, čo bol oproti máju 2020 pokles o 6,4 percenta. Odbyt automobilov Kia na zahraničných trhoch však medziročne posilnil o 74,2 percenta na 198 093. Spoločnosť o tom informovala v tlačovej správe, ktorú zverejnila v utorok.

Prudký rast predaja bol výsledkom oživenia celosvetového dopytu po automobiloch, ktorý minulý rok oslabil pre vypuknutie pandémie COVID-19. K silným globálnym výsledkom predaja prispel rast na kľúčových trhoch, napríklad v Severnej Amerike. „Napriek náročnému podnikateľskému prostrediu sa Kia bude aj naďalej zameriavať na zvyšovanie dynamiky predaja a ziskovosti prostredníctvom nových modelov, ako sú napríklad úplne elektrický model Kia EV6,” uviedla automobilka.

Na Slovensku pôsobí Kia Motors Slovakia, ktorá je jediným výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v období rokov 2004 až 2006. Výroba automobilov, ako aj motorov, bola spustená v decembri 2006. Spoločnosť patrí medzi najväčších výrobcov a exportérov na Slovensku.

- Reklama -