Nemecko/Slovensko: Počas razií proti prevádzačskej skupine zatkli dve osoby

0
Policajti odvádzajú ženu počas razie proti skupine osôb, ktoré mohli priviezť Vietnamcov do Európy na základe podvodne získaných víz, v Berlíne v Nemecku 31. mája 2021. (Foto: SITA/ Paul Zinken/dpa via AP)

Počas razií proti skupine podozrivej z prevádzania Vietnamcov do Európy zatkli v Nemecku a na Slovensku dve podozrivé osoby. Polícia v Berlíne zatkla v meste Vietnamku, ktorá tam žila. V Bratislave zase v spojitosti s vyšetrovaním zadržali Slovenku.

Ženy boli údajne súčasťou skupiny podozrivých – niekoľkých Vietnamcov, jedného človeka z Nemecka a dvoch zo Slovenska, ktorá privádzala Vietnamcov do Európy na základe podvodne získaných víz. Dané osoby čelia obvineniam, že od nich požadovali platby v rozmedzí od 13- do 21-tisíc eur. Tie si podľa vyšetrovateľov museli ľudia odpracovať v nechtových štúdiách, masážnych salónoch či bytoch využívaných ako nevestince.

V Nemecku je jeden Vietnamec podozrivý z toho, že ženám, ktoré pracovali ako prostitútky, dával hormonálne injekcie, aby neotehotneli, uviedli vo vyhlásení tamojší prokurátori a polícia.

- Reklama -