Šutaj Eštók: Heger mal spojiť hlasovanie o rozpočte s dôverou vláde. Keby bol silný premiér

0
poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) Foto: TASR

Ak by bol Eduard Heger skutočným premiérom, a nie hovorcom alebo koordinátorom vlády, spojil by hlasovanie o rozpočte s hlasovaním o dôvere vláde. Rozpočet je zákon roka a je absolútne nemysliteľné, aby o nej jeden koaličný partner mesiac vykrikoval, potom ho nepodporil a pokojne si vo vláde ostal – uviedol poslanec Matúš Šutaj Eštók (Hlas-SD), ktorý kritizoval postoj SaS a Hegera v nedeľu v relácii RTVS O 5 minút 12.

“Rozpočet je zákon roka. To je niečo, ako keby ste hlasovali za programové vyhlásenie vlády. A tu sa stane, že strana SaS si trošku pobľabotá v parlamente, že oni toto nechcú, ale na konci dňa namiesto toho, aby hlasovali proti, sa zdržia. Veď mal ten náš hovorca našej vlády mať také gule a mal povedať, že: Spájam hlasovanie s dôverou vláde. Keby bol silný premiér. Len viete, čo on je…,” vyhlásil Šutaj Eštok.

Potom už len uviedol pár dôležitých čísel: Najvyšší dlh HDP malo Slovensko v roku 2013, vtedy bol na úrovni 54,7 percenta. Sociálnodemokratické vlády ho znížili na 48,2 percenta. Aktuálne sme podľa Šutaj Eštoka na gréckej ceste, s HDP na úrovni 65 percent.

- Reklama -